Atatürk'ün yatı geri mi alınıyor?

Basında bugün yayınlanan Kahraman Sadıkoğlu tarafından kiralanan Atatürk'ün yatı Savarona ile ilgili habere açıklama geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Savarona ile ilgilendiklerini doğruladı.Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çe

Atatürk'ün yatı geri mi alınıyor?

Basında bugün yayınlanan Kahraman Sadıkoğlu tarafından kiralanan Atatürk'ün yatı Savarona ile ilgili habere açıklama geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Savarona ile ilgilendiklerini doğruladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 1989 yılında 49 yıllığına işadamı Kahraman Sadıkoğlu’na kiralanan Atatürk’ün yatı Savarona’yla Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilgilendiklerini belirterek, “Süreç devam ediyor. Olgunlaşınca paylaşacağız” dedi.

Çelik, Ukrayna Kültür Bakanı Leonid Novohatko onuruna Devlet Konukevinde öğle yemeği verdi. Yemek öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Çelik, Hürriyet’in manşetinde yer alan Savarona Yatı’nı 49 yıllığına kiralayan armatör Kahraman Sadıkoğlu’ndan geri alacakları haberini doğrulayarak, “Başbakanımızın talimatıyla ilgileniyoruz. Tarihimizde önemli bir yeri var. Bundan sonra devlet büyüklerimiz ve misafirlerimizin ağırlandığı, bir kısmının müze olarak kullanılacağı bir yat olacak. Çalışmamız var. Süreç devam ediyor. Olgunlaşınca paylaşacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler