Atatürk'ün Trabzon vasiyeti 90 yıldır yapılmıyor

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da bir süredir gündemde olan Demiryolu projesi yine başka bahara kaldı. Her seçim öncesi siyasal partilerin liderleri ve Trabzon adayları “Doğu Karadeniz Demiryolu ile buluşuyor.” Vaatlerinde bulunsa da aradan geçen zaman

Atatürk'ün Trabzon vasiyeti 90 yıldır yapılmıyor

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da bir süredir gündemde olan Demiryolu projesi yine başka bahara kaldı. Her seçim öncesi siyasal partilerin liderleri ve Trabzon adayları “Doğu Karadeniz Demiryolu ile buluşuyor.” Vaatlerinde bulunsa da aradan geçen zaman içinde demiryolu için bir çivi bile çakılmadığı ortaya çıktı. Haber61.Net’in Demiryolu ile alakalı yapmış olduğu araştırmada Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük hayallerinden bir tanesinin bölgede demiryolu yapmak olduğu ve bunu vasiyet olarak bildirdiği öğrenildi.

15 Eylül 1924’de Trabzon’a gelen Mustafa Kemal Atatürk, kent genelinde yapmış olduğu bir dizi ziyaret sırasında, ““Trabzon’umuzu az zamanda dahile demiryolu birleştirmek, güzel rıhtım ve limanla teçhiz edilmiş görmek, nuhbei amalimdir.”ifadelerine yer verdi.

Siz değerli okurlarımız bölgenin ihtiyacı olan Demir yoluna destek olmak için " Doğu Karadeniz Tren Yolu Bekliyor." ifadesini Ulaştırma bakanlığı Faks numarası 0312 212 49 30 olan bu numaraya faks çekebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem