Atatürk'ün mirasına, ABD kondu

Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği, bombalı saldırılara maruz kalan ABD'ye tahsis edildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1925'te kurduğu 1937'de ise vasiyet mektubu ile Hazine'ye emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bir bölümü, canlı bomba saldırısı

Atatürk'ün mirasına, ABD kondu
Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği, bombalı saldırılara maruz kalan ABD'ye tahsis edildi.
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1925'te kurduğu 1937'de ise vasiyet mektubu ile Hazine'ye emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bir bölümü, canlı bomba saldırısının ardından daha güvenli bir alana taşınmak isteyen ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne tahsis edildi.
 
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, DHKP-C'nin 1 Şubat'ta gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısının ardından şehir merkezinde kalan elçilik binasının çevresindeki güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarsa da daha güvenli bir alana taşınmak için harekete geçti.
 
Büyükelçilik, bu kapsamda Türkiye'den arazi talebinde bulundu. Türkiye'nin de Atatürk'ün 1925'te kurduğu ve 1937 de "hiylesiz ve nefis gıda maddeleri temin eylemek" amacıyla kullanılması şartı ile Hazine'ye devrettiği Atatürk Orman Çiftliği arazisininin içindeki bir bölümü elçiliğe önerdi.
 
TOKİ'YE DEVREDİLMİŞTİ
 
Ankara Mimarlar Odası Başkanı Ali Hakkan'ın veridği bilgiye göre; Ankara'nın Çukurambar semtindeki 6 bin 400 metrekarelik alan AOÇ tarafından 1983 yılında azi Üniversitesi'ne devredilmişti. 2010 yılına kadar boş kalan arazi ticari tesis kurulması için TOKİ'ye devredildi.
 
TOKİ de sözkonusu araziyi ABD büyükelçiliği'ne tahsis etmek için anlaştı. Tahsis edilen arazi; Ankara Eskişehir yolu üzerinde; Marriott Otel, Armada Alışveriş Merkezi, AK Parti, ATO Kongre merkezinin bulunduğu bölge içinde yer alıyor. Bölge, arsa değeri açısından Ankara'nın en gözde yerleşim yerleri arasında bulunuyor. Ali Hakkan, "AOÇ, tüm mücadelemize rağmen ABD'ye peşkeş çekiliyor. Bunun bilgisini aldık. Ciddi bir mücadele kampanyası yürüteceğiz. AOÇ'ye karşı yürütülen ideolojik öfkenin boyutunu bu satış gösteriyor" dedi. Atatürk Orman Çiftliği'nin bazı bölümleri bir süre önce yapılaşmaya açılmış, arazi içinde yeni Başbakanlık yapılacağı iddiaları gündeme gelmiş ve bu durum birçok kesimden tepki görmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem