Atatürk'ü seviyorum ama...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Prof. Dr. Mümtazer Türköne, atamanın kendisi için onur verici olduğunu ifade etti.  Habertürk’e yaptığı açıklamada, “Ben Atatürk’ü çok seven v

Atatürk'ü seviyorum ama...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Prof. Dr. Mümtazer Türköne, atamanın kendisi için onur verici olduğunu ifade etti.
  Habertürk’e yaptığı açıklamada, “Ben Atatürk’ü çok seven ve sayan ancak Atatürkçülük konusunda endişeleri olan bir entelektüelim” diyen Türköne şunları söyledi:

 “Atatürk bu ülkenin ortak değeri. Atatürk’ü o saygın yerinde muhafaza etmemiz lazım. Atatürkçülüğün Atatürk’le uzaktan yakından ilgisi olmayan farklı versiyonları var. Atatürk üzerinden siyasi avantaj etmek isteyen Atatürkçülük var. Mevcut haliyle Atatürkçülük fikrinin Atatürk’ün ticari, siyasi ve ideolojik olarak istismarına dayandırıldığını düşünüyorum. Bir tür yobazlık ve bağnazlık olduğunu düşünüyorum. Atatürk bize dogma değil akıl ve bilimi bıraktı. Atatürk’ün bu yükten kurtarılması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem