Atatürk'e de otopsi istediler

Yeni Akit Gazetesi'nin haberine göre Kültür Genetik Araştırmaları Düşünce ve Teşhis Platformu Onursal Başkanı Deniz Şar Atatürk 'ün ölüm sebebinin araştırılması Mustafa Kemal'in naaşı için otopsi yapılmasını istedi. Konuyu Akit Gazetesi'ne değerlendiren A

Atatürk'e de otopsi istediler

Yeni Akit Gazetesi'nin haberine göre Kültür Genetik Araştırmaları Düşünce ve Teşhis Platformu Onursal Başkanı Deniz Şar Atatürk 'ün ölüm sebebinin araştırılması Mustafa Kemal'in naaşı için otopsi yapılmasını istedi. Konuyu Akit Gazetesi'ne değerlendiren Adli Tıp Ensti­tüsü eski Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Cum­hurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılması tartışmalarına dikkat çekerek, Atatürk'ün me­zarının açılmasıyla neyle karşılaşılacağının bi­linmediğini söyledi.

Özal'ın mezarının açılmasıyla bir şey elde edilemeyeceği yönündeki iddiaları hatır­latan Prof. Atasoy, 'Kemikten başka çıkmaz' denildi. Neyle karşılaşıldı gördünüz. Bozulmamış bir cena­ze gördük. Onun için açmadan, hiç kimse için bir şey söylenemez” dedi. Atatürk'ün ölümüyle ilgili tutu­lan tutanağı hatırlatan Prof.Dr. Sevil Atasoy, “Çok ayrıntılı bir tıbbi belge var. Orada başka bir türlü şüphe yokmuş onların aklında. Onun için otopsi yapmamışlar. 8-10 kişinin imzaladığı bir belge var. Ne­den öldüğünü açıklamışlar. Karaciğer sirozu konusunda hemfikir olmuşlar. Dolayısıyla bir otopsi yap­mamışlar. Bu iş doktorlarının kararına kalmış bir durum” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler