Atatürk silüeti bu yılda görüldü

 Ardahan'ın Damal ilçesinde her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan ve dağlara yansıyan Atatürk silüeti bu yıl da kendini gösterdi. Damal'ın Yukarı Gündeş köyünde Karadağ eteklerine yansıyan Atatürk silüeti bu yıl da kendini gösterdi.

Atatürk silüeti bu yılda görüldü

 

Ardahan'ın Damal ilçesinde her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan ve dağlara yansıyan Atatürk silüeti bu yıl da kendini gösterdi.

yyyy.gif

 

Damal'ın Yukarı Gündeş köyünde Karadağ eteklerine yansıyan Atatürk silüeti bu yıl da kendini gösterdi. Ortaya çıkan muhteşem doğa görüntüsünü izlemek için yerli ve yabancı turistler şimdiden bölgeye gelmeye başladı.

 

15 Haziran ve 15 Temmuz tarihleri arasında Karadağ eteklerine güneşin yansımasıyla saat 17.32'de oluşmaya başlayan görüntü saat 17.50 sıralarında Atatürk silüetini ortaya çıkartıyor. Görüntü saat 18.00'da ise bozularak kayboluyor.

Bir çobanın yıllar önce fark ettiği silüetin belirdiği tarihlerde Damal'da "Atatürk'ün gölgesinde ve izinde" adlı şenlikler düzenleniyor. Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan şenlikler 6-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Damal Kaymakamlığı ile Damal Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği şenlik için de binlerce kişi ilçeye akın ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler