'Atatürk Köşkü'nde ayin yapıldı'

 Bu iddia Meclis'i karıştırdı! CHP ve MHP’li milletvekilleri Fener Rum Patriği Bartholomeos’un İstanbul Florya’daki Atatürk Köşkü’ndeki yemek sırasında ayin yapıldığı iddiasını Genel Kurul’a taşıdı. Meclis sosyal tesisi olarak kullanılan Köşk’teki yemeği,

'Atatürk Köşkü'nde ayin yapıldı'

 Bu iddia Meclis'i karıştırdı!

 CHP ve MHP’li milletvekilleri Fener Rum Patriği Bartholomeos’un İstanbul Florya’daki Atatürk Köşkü’ndeki yemek sırasında ayin yapıldığı iddiasını Genel Kurul’a taşıdı. Meclis sosyal tesisi olarak kullanılan Köşk’teki yemeği, Meclis’e taşıyan ilk isim MHP Millet vekili Lütfi Türkkan oldu. Bartholomeos’un, patrik seçilişinin 20. yılını ilahilerle kutladığını söyleyen Türkkan, Meclis Başkan vekili Güldal Mumcu’ya “Meclis Başkanlığı’ndan izinleri olduğunu söyleyen bu grup izinsiz ayin yapmış tır. Meclis Başkanı’nın izni var mı ” diye sordu. Mumcu ise konunun inceleneceğini belirterek “Ben şu anda cevap veremem” dedi. 

‘PAPAZ EVİNE ÇEVİRDİNİZ’

MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural da Meclis Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Yamaç’a aynı soruyu yöneltti. Yamaç “ekibin müzeyi gezip yemek yediğini, ayinin spontan geliştiğini, önce denizin alınmadığını ” söyleyince Vural “Atatürk Köşkü’nü papaz evine çevirdiniz. Yakında Meclis’in mescidini de papaz evine çevirirsiniz” dedi. Bunun bir başkaldırı olduğunu iddia eden Vural, “Atatürk’ün Nutuk’ta da ekümenik ile ilgili sözleri vardır. Patrik ekümenik iddiasıyla, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinin karşısında ayin yaparak, ‘Gördün mü, sen bana karşı çıktın ben bugün buradayım’ anlamında bir mesaj veriyor. Bu Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine meydan okumadır. Meclis buna zemin hazırlamıştır” diye konuştu. Hükümetin camileri kiliseye çevirdiğini, Atatürk Köşkü’nde ayin düzenlettiğini öne süren Vural, “Hükümet böylece bir yerlere me saj ve ri yo r” dedi.

 

‘GÖREVDEN ALINMALI ’

Başkanlık Divanı’nın CHP’ li üyesi Tanju Özcan da konuyu Divan’a taşıyacağını belirterek “Laik bir ülkede bu nasıl yaşanır? Orada mevlit düzenlemek isteyene de izin mi verilecek? Orası bir kilise değil. Meclis tesisin bu olay için seçilmesine göz yumamayız. Sorumlu bürokratın görevden alınmasını bekliyoruz” açıklaması ya tı.

 

Ortodoks Rum Patrikhanesi Sözcüsü Dositheos Anagnostopulos, Patrik Bartholemous'un makamına gelişinin 20. yıldönümünü kutlamak için Atatürk Köşkü'nde ayin yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak, "Patrik için 20 mum dikili pasta kestik. Onun için yazılan ve bestelenen bir şiiri şarkı olarak söyledik" dedi.

 

TBMM'ye de taşınan iddialarla ilgili Habertürk'e konuşan Anagnostopulos, "Florya'daki Atatürk Köşkü içerisinde yer alan TBMM'ye ait sosyal tesislerde Bartholomeus'un makamına gelişinin 20. yıldönümü nedeniyle geçen haftasonu 30 kişilik bir grupla öğle yemeği yedik. Ben de oradaydım. Kesinlikle ayin yapılmadı. Ayin yapılsaydı, haç çıkarılırdı. Kimse haç falan da çıkarmadı" dedi.

 

Anagnostopulos, "Patriğimiz için özel olarak yazılan ve bestelenen bir Rumca şarkıyı söyledik. Patriğin şahsı ve hayat hikayesiyle ilgili yazılan bir müzikali birlikte seslendirdik. Patrikhane çalışanı 4-5 kişi ve Patriğin yakın dostları vardı. Orada bizden başka yemek yiyen başka insanlar da bulunuyordu. Çok özel bir ikram da yoktu. Niye Florya seçildi bunu bilmiyorum. Organizasyonu ben yapmadım. Çok huzur veren bir ortamdı. Üzerinde 20 mum dikili olan bir pasta hazırlattık. Pasta, Bartholemous tarafından kesildi. Altında başka birşey aranmasına gerek de yok" diye konuştu.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler