Atanamayan öğretmenlere iyi haber!

Vergi Denetim Kurulu yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, ataması gerçekleşmeyen öğretmenler Maliye Müfettişi olabilecek. Yeni yönetmeliğe göre, müfettiş olabilmek için aranan şartlar da değişti. Fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik

Atanamayan öğretmenlere iyi haber!
Vergi Denetim Kurulu yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, ataması gerçekleşmeyen öğretmenler Maliye Müfettişi olabilecek. Yeni yönetmeliğe göre, müfettiş olabilmek için aranan şartlar da değişti. Fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden mezun olanlar  artık vergi müfettişi olabilecek.
 
Yeni yönetmelikte değişiklikler bunlarla sınırlı değil. Sınav kurulunda yer alan vergi müfettişlerinin ”en az 8 yıl” görev yapmış olmaları şartı da yürürlükten kaldırıldı. Bundan böyle vergi müfettişliğiyle ilgili sınavın yazılı kısmı, ÖSYM’ye yaptırılacak. Vergi müfettişliği  için uygulanan "1 kez sınava girme" hakkı da ortadan kalkıyor. Yeni düzenlemede, adaylara sınava 2'inci kez girme hakkı doğuyor. Sözlü sınavın, yazılı sınav konularından yapılması şartıda yeni düzenlemede yer almıyor.
 
Vergi Denetim Kurulu Eylül ayında 2 sınav yapacak. 7 Eylül'de ki sınav, siyasal, iktisat ve işletme mezunları için olacak. Vergi müfettişi olmak isteyen eğitim, fen ve edebiyat fakültesi mezunlarıysa, 28 Eylül'de sınava girecek. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem