Atanamadı polis oldu şehit düştü

Saldırı sonucu polis memurları Zafer Sayil ve Mustafa Işık yaralandı. Ancak Zafer Sayil yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.ATANAMADI POLİS OLDU Şehit olan Zafer Sayil’in Tarih Öğretmenliği mezunu olduğu, ataması yapılmayınca polis olm

Atanamadı polis oldu şehit düştü

Saldırı sonucu polis memurları Zafer Sayil ve Mustafa Işık yaralandı. Ancak Zafer Sayil yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ATANAMADI POLİS OLDU
Şehit olan Zafer Sayil’in Tarih Öğretmenliği mezunu olduğu, ataması yapılmayınca polis olmayı seçtiği ortaya çıktı. Göreve İstanbul’da başlayan Sayil'in Diyarbakır Bismil’e tayin olduğu öğrenildi.

ANNE VE BABASI 1 GÜN ÖNCE ZİYARETE GİTMİŞTİ
İki çocuk babası Şehit Polis Zafer Sayil’in Malatya’da yaşayan anne ve babası saldırıdan bir gün önce oğullarını ziyaret etmek için Diyarbakır’a gittiği öğrenildi. Anne ve baba acı haberi Diyarbakır’da oğullarının evinde aldı aldı. Sayil’in aynı evde kalan kız kardeşine ise ilk saatlerde şehit haberi verilmedi.

Şehit Polis Memuru Zafer Sayıl’ın cenazesinin bugün Malatya Şehir Mezarlığı’nda ikindi namazına müteakip Şehit Polisliği’nde toprağa verilmesi bekleniyor.

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısında ağır yaralanan polis memuru 32 yaşındaki Zafer Sayil’in şehit olduğu haberi Malatya’daki baba ocağına ateş gibi düştü.

Merkez Zapçıoğlu Mahallesi’nde bulunan şehit polis Zafer Sayil’in baba evi, acı haberin ardından Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit haberinin ardından akrabalar ve yakınları eve taziyeye gelirken, şehit polisin babası ve annesinin kısa süre önce Diyarbakır’da oğullarının yanına gittikleri ve halen orada oldukları öğrenildi.

İki çocuk babası şehit polis memuru Zafer Sayil yarın Diyarbakır’da düzenlenecek cenaze töreninin ardından Malatya’da toprağa verilecek.

VALİ: SONLARI GELDİ
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, dün gece Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın faillerini bulmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Toprak, şöyle dedi:

"Gelecekten ümidini kesmiş bir kısım kişilerin terör örgütünün bir takım komplimanlarıyla milletimizi kaosa sürüklemek adına ve kendi çıkarlarını gerçekleştirmek adına yaptıkları bu durumun asla sonu yok. Sonlarının geldiğini görmekten dolayı böyle kent merkezlerinde de maalesef menfur saldırılarda girişme noktasına geldiklerini görüyoruz. Tüm arkadaşlar dikkatli bir şekilde sabırlı ve metanetli ama kararlı bir şekilde olayların üstüne bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hep birlikte gideceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem