Atama bekleyen öğretmenlere müjde!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, kendisini ziyaret eden bir grup öğretmene, Şubat'ta atama müjdesi verdi. Başbakan'dan kadro istediklerini ifade eden Tekin, "Şubat ayında atama olabilir" dedi. Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu döneminde

Atama bekleyen öğretmenlere müjde!
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, kendisini ziyaret eden bir grup öğretmene, Şubat'ta atama müjdesi verdi.
 
Başbakan'dan kadro istediklerini ifade eden Tekin, "Şubat ayında atama olabilir" dedi. Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu döneminde kaldırılan Şubat atamaları, atama bekleyen binlerce öğretmen tarafından tepki görürken, Şubat atamalarının yeniden başlaması da gündemde.
 
"Atanamayan Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Platformu" hafta içinde MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'i ziyaret etti. Öğretmenler MEB'ten 5 bin kontenjan istedi. Bu talebe "değerlendireceğiz" cevabını vermekle yetinen Tekin, atamalarda "alan yığılmalarının" dikkate alınacağını söyledi.Öğretmenlerin Şubat atamalarının kaldırılmasından şikayet etmeleri üzerine de Yusuf Tekin'in öğretmenlere, "Başbakan'dan Şubat için kontenjan istedik, Şubat ayında atama için bir sürpriz yapabiliriz" dediği bildirildi.
 
Bakanlık 2014 Şubat ayında atama yaparsa 2009 yılında kaldırdığı Şubat atamalarına 5 yılın ardından yeniden dönmüş olacak. Şubat atamaları "Eğitim devam ederken atama yapılması uygun değil" gerekçesiyle Nimet Çubukçu'nun bakanlığı döneminde kaldırılmıştı.
 
EYLÜL'DE 40 BİN ATAMA VAR
 
Ağustos ayında yapılması beklenen 40 bin öğretmen ataması da bu yıl Eylül ayına sarktı. Okulların açılmasına kısa bir süre kalsa da Bakanlığın hala atama yapılacak alanları netleştirememesi de tartışma konusu oldu. İl ve ilçelerden bakanlığa gelecek talebe göre Türkçe, matematik, sınıf öğretmenliği, fen ve teknoloji öğretmenliği, rehber öğretmenliği, Din kültürü ve ahlak bilgisi ve diğer branşlardan alınacak öğretmen kadroları belli olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler