Atalay, paketi hakkında bilgi verdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Paketin on yılların tortusunu kaldırdığı, sorunlarına çözüm ürettiği, kardeşliğimizi güçlendirdiği açık şekilde görülecektir. Demokratikleşme paketinin kapsamı, bugüne kadar farklı nedenlerle mağduriyete uğramış değişik

Atalay, paketi hakkında bilgi verdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Paketin on yılların tortusunu kaldırdığı, sorunlarına çözüm ürettiği, kardeşliğimizi güçlendirdiği açık şekilde görülecektir. Demokratikleşme paketinin kapsamı, bugüne kadar farklı nedenlerle mağduriyete uğramış değişik toplum kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap veren paketin içerdiği hususlar, mağduriyetlerin giderilmesi açısından anlamlı, işlevsel bir görünüm arz etmektedir” dedi.

Atalay, TBMM Genel Kurulu’nda demokratikleşme paketi hakkında bilgi verdi. Atalay, Türkiye’nin özgürlüklerinin arttırılması bakımından önemli olduğunu belirterek, Türkiye’de 11 yılda önemli reformlar yapıldığını söyledi. Atalay, “Son 11 yılda hukuku ve demokrasi alanında başladığımız ‘sessiz devrim’ ile birlikte yukarıdan dayatmacı, ceberrut siyaset anlayışı artık gerilerde kaldı. Türkiye artık vatandaşıyla, insanıyla var olan, insanı için var olan bir devlet anlayışı vardır. Vesayet makamı söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Demokratikleşme paketinin insan haklarının güçlendirilmesini ve demokrasinin sağlamlaştırmasını amaçlandığını söyleyen Atalay, “On yılların tortusunu kaldırdığı, sorunlarına çözüm ürettiği, kardeşliğimizi güçlendirdiği açık şekilde görülecektir. Demokratikleşme paketinin kapsamı, bugüne kadar farklı nedenlerle mağduriyete uğramış değişik toplum kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap veren paketin içerdiği hususlar, mağduriyetlerin giderilmesi açısından anlamlı, işlevsel bir görünüm arz etmektedir. Paket düzenleme getirdiği konuların sayısı, hitap ettiği geniş kesimler düşünüldüğünde bugüne kadar ki bir defada yapılan en kapsamlı çalışmadır. Pakette yer alan sorunlar, çoğunluğun son 30 yılın olmak üzere cumhuriyet tarihi boyunca konuşulan sorunlardır” dedi.

Paketin siyasi hakların genişletilmesi, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin güçlendirilmesi, yaşam tarzının güvence altına alınmasına cevap verdiğini kaydeden Atalay, demokratikleşme paketinin dayanağının milletin, hükümet programının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, 7 bölgede görev yapan akil adamların önerileri olduğunu belirtti. Atalay, demokratikleşme paketinin ayrıntılarını Genel kurul’da anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem