Atalay : 'İlanlar okunan gazetelere verilecek'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü(BİK) Mehmet Atalay : 'İlanların çok okunan gazetelere verileceğini söyledi Siirt’te görev yapan yerel basın kuruluş temsilcileri ile Barden Otel'de düzenlenen toplantıda bir araya gelen Atalay, Anadolu basının geleceğe güçlü

Atalay : 'İlanlar okunan gazetelere verilecek'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü(BİK) Mehmet Atalay : 'İlanların çok okunan gazetelere verileceğini söyledi 

Siirt’te görev yapan yerel basın kuruluş temsilcileri ile Barden Otel'de düzenlenen toplantıda bir araya gelen Atalay, Anadolu basının geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamak için çalıştıklarını, temel hedeflerinin kaliteyi artırmak olduğunu vurguladı.

 

Gazetecilerin sorunlarını dinleyen Atalay, yazılı basının ayakta durması için rekabet edecek kaliteli haberler üretmesini gerektiğini belirterek, “Okunan, satılan gazetelere ulaşmayı amaçlıyoruz. Temel felsefesi Anadolu basının güçlendirip ayakta durmasını sağlamaktır. Bu amaçla basın ilan kurumu olarak her ilimize gidiyoruz. Siirt’te daha önce başka nedenlerden dolayı geldim. Siirt’i tanıyorum, biliyorum ve seviyorum. Şuan şube sayımız 38’e yükseldi.

Her İli şube açmayacağız, geri kalan illeri şubelere bağlı temsilci atayacağız. Azınlık cemaatlerinin gazetelerine çok cüzi bir yardım yaptık, amacımız devletin onları kucaklamasını göstermekti. Çünkü vaktiyle onların iyi tirajları vardı, ama zamanla 80’lı yıllarda kapanmaya karşı karşıya kaldıkları için destek çıktık. Basın ilan kurumu olarak yük olmaya değil yük almaya geldik. Siirt gazeteleri için de aynı şeyi düşünüyoruz. Bütün ilkelerimizle yaygın medyanın güçlü olmasını arzuluyoruz. Ülkemizde halen 5 milyon tirajını aşamadık.

Bugün Japonya’da sadece bir gazete 17 milyon satıyor. İkinci gazete 15 milyon, üçüncü gazete de 13 milyon satış yapıyor. Bizim tirajımız neden 30 milyon olmasın. İnternet medyayı da yazılı basının rakibi değil, birbirlerini tamamlayıcı bir unsur olarak görüyoruz. Birbirlerine destek olması için uğraşıyoruz. Biz daha fazla demokrasi için basının güçlendirilmesinin özellikle yerel basının güçlendirilmesinden geçtiğini düşünüyoruz.

Eğer Anadolu basınını güçlendirip kaliteyi artırırsak, gazetelerimizde yayınlarımızı etkili yaparsak gazete okuma sayısını da artırırız. Gazeteler çok satacak ve kurumdan alınan ilanların gelirlerinin fazlası da reklam gelirlerinden elde edilebilecektir. Birçok ilde gazeteler bir araya gelerek güçlü ve kaliteli bir gazete çıkardılar. Yani güçlerini birleştirerek etkili okunur, satılır bir gazete çıkardılar. Biz demokrasinin gereği olarak kimseye zorla birleşin demeyiz, biz ancak hakemlik vazifesi yaparız. Ama yaptırım da bulunacağız. İlanlar da artık gerçekten okunan gazetelere verilecek” dedi.

Düzenlenen toplantıya, Basın İlan Hizmetleri Müdürü Nail Duran, Diyarbakır Basın İlan Kurumu Halit Peltek, Batman Şube Müdürü Mehmet Gönenç, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Siirt Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Uras, Valilik Basın Danışmanı Hifzullah Eryeşil katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem