Atalay Demirci iddianamesi kabul edildi!

Komedyen Atalay Demirci hakkında hazırlanan iddianame Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 17 Ağustos'ta.

Atalay Demirci iddianamesi kabul edildi!
Komedyen Atalay Demirci hakkında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları  Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, Demirci'nin bir kez ağırlaştırılmış  müebbet ve 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

HAKAN ŞÜKÜR VE ENES KANTER İLE YAZIŞMALAR

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından  başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan komedyen Demirci hakkında düzenlenen  iddianamede, Demirci'nin, sosyal medya hesabından FETÖ'nün elebaşı Fetullah  Gülen'e yakınlıkları bilinen eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür ve  basketbolcu Enes Kanter'le yazışmaları olduğu hatırlatıldı.      Demirci'nin Şükür ve Kanter ile yazışmalarının yer aldığı iddianamede,  Şükür'ün "Kimse yardım etmedi" şeklindeki sözüne karşılık Demirci'nin "teselli  ettiği" Şükür'ün, "Bana yardım etmiyorlar. Kullan at, benim alanıma bakıyorum,  halime bakıyorum, sıfırlandık. Ev, araba, avukat... Boyuna masraf kimse yardım  etmedi. Ona da gittim ve boş döndüm. Bizimle uğraşacak vakti yok. Çok sıkıldım."  ifadelerini kullandığı belirtildi.

  İddianamede, Demirci'nin Kanter ile yaptığı yazışmalarda da şu  mesajlara yer verdiği kaydedildi:

 - Enes Kanter: 'Çok sıkışık durumdayız, Birçok kişi işini  kaybediyor, ailesine zor bakıyor. Bizim bile Amerika'ya bölgelere ödemem gereken  şeyi ödeyeceğim, yeni sezonun açılmasını bekliyorum. Onun için şu an ben de biraz  sıkışığım abi, ileride olabilir de ama şu an biraz zor olabilir. Kusura bakma abi  biz de diğer taraflara da yetişmeye çalışıyoruz. Yoksa bir çok hizmet duracak  Allah korusun.'

   - Atalay Demirci: 'Anladım Enesim biliyorum az çok tahmin  edebiliyorum, Allah yardımcımız olsun hepimizin kardeşim, tedbiren takibi  bırakmak zorundayım bu arada anlarsın kardeşim.'

   - Enes Kanter: 'Sorun değil abi.'

     - Atalay Demirci: 'Nelere bakarak insan avlıyorlar, ne hikayeler var  bir bilsen dur bakalım geleceğiz gibi biz de oralara, ne olur dua et bize de.  Allah'a emanet ol."

YARIŞMADA OY KULLANMIŞ OLABİLİRLER

 Demirci'nin para transferlerine ilişkin mali analiz raporuna da  değinilen iddianamede, Demirci'nin gönderdiği EFT'lerin, havalelerin silahlı  terör örgütü suçlamalarıyla ilgili soruşturma dosyalarına konu olduğu, para  transferi gerçekleştirdiği bazı kişilerin ise FETÖ soruşturmaları kapsamında  hakkında işlem yapılan şüpheliler olduğu kaydedildi. İddianamede, FETÖ elebaşı Gülen ile fotoğrafının da basına yansıdığı  belirtilen Demirci'nin savcılık ifadesine de yer verildi.

 İfadesinde, FETÖ'nün darbe girişiminden yaklaşık 10 gün önce Şükür ve  Kanter ile görüntülü görüştüğünü aktaran Demirci, Kanter'den 2016 yılı mayıs  ayında 100 bin dolar borç aldığını, borcunu zamanında ödeyemeyeceğini  söylediğini, Hakan Şükür ile de onun kendi sıkıntıları nedeniyle görüştüğünü  savundu. Kod adı "Vefa" olan Muhammet Yusuf Kulaksız'ın, tanıştırmak için  kendisini FETÖ elebaşı Gülen'e götürdüğünü belirten Demirci, bu görüşmede  radyonun etkinliklerini anlattıklarını, bu ziyaretten dolayı gittiği  gösterilerden de "Fethullah Gülen'i ziyaret etmenin manevi hazzı sebebiyle" maddi  kazancının olmadığını ileri sürdü.

 Dünya Radyo'da çalışmasından sonra çevresinde daha çok FETÖ'ye hizmet  eden insanlar olduğundan popülerliğinin arttığını bildiren Demirci'nin savcılık  ifadesindeki beyanlarına, iddianamede şu şekilde yer verildi:"2007'de radyodan ayrılmama rağmen 2013'te Yetenek Sizsiniz  yarışmasında adıma cemaat tarafından oy kullanan şahısların olduğunu düşünüyorum.  Üst kademedeki Muhammed Yusuf Kulaksız ile tartışmamdan dolayı ayrılmama rağmen  cemaate bağlı hiç kimseyi arayıp destek olmalarını istemedim.

 Darbe teşebbüsü ile ilgili herhangi bir kimseden duyum almadım. Bu  örgütü dine hizmet etmekte olan bir cemaat yapısı olarak değerlendirdim, görmüş  olduğum son tablo nedeni ile yapılanları tasvip etmiyorum. Kendimi örgüt mensubu  olarak görmüyorum fakat kandırıldığımı ve kullanıldığımı hissediyorum. Örgüte  yapmış olduğum tüm hizmetlerden dolayı pişmanlık duyuyorum. Ülkeme ve milletime  ihanet etmedim, onlarla geçirdiğim her an yüzünden pişmanlık duyuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler