Atalay: Adayımız artık aşağı yukarı belli

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmeyle ilgili olarak iki partinin aslında görünmez bir ittifak

Atalay: Adayımız artık aşağı yukarı belli

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmeyle ilgili olarak iki partinin aslında görünmez bir ittifak ve koalisyonu yerel seçimlerde de yaptıklarını dile getirdi.
 
30 Mart seçimlerinde MHP ve CHP'nin birbirlerinin adaylarına destek verdiğini savunan Atalay, şunları söyledi:
 
"Diyelim ki, Ankara'da MHP'nin eski büyükşehir belediye adayını CHP aday yaptı. MHP'de ona destek verdi. Veya işte burada CHP potansiyeli MHP'ye destek verdi. Birçok şehirlerde bunlar oldu. Şimdi bunu cumhurbaşkanlığı seçiminde de ilerletmek istiyorlar. 'Esasen yerel seçimlerdeki o değişik illerde kimi yerde çok belirgin, kimi yerde daha az şekilde cereyan eden o ittifak ve koalisyon, aslında cumhurbaşkanlığı seçimi için bir provaydı' diyenler, öyle değerlendirenler de var. Ben öyle değerlendiriyorum doğrusu. Bunu normal görüyoruz. Bugün bir görüşmeleri oldu. Zaten çatı aday şeyini iki taraf da kabul ediyor. Çünkü ikisinin de tek başına çıkaracağı adayın bir şansı yok. Dolayısıyla birleşerek AK Parti'nin adayının karşısına nasıl bir güç oluştururuz onun çabası içindeler. Ama biz doğrusu o konuda beyhude çalışmalar gibi görüyoruz. Yani tabi ki aday çıkaracaklar, geç kaldılar. Biz de bekliyoruz, muhalefet de artık adayını çıkarsın."

"AŞAĞI YUKARI BELLİ "
 
Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çalışmaları yürüttüklerini, çok değerlendirmeler, istişareler yaptıklarını anlatan Atalay, bir anlamda sonuca geldiklerini ama adaylarını erken açıklamayacaklarını, muhalefetin de politikasını, çıkaracağı adayı göreceklerini ifade etti.Atalay, CHP ve MHP'nin bugünkü görüşmeleri için "hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulunarak, "Bizim adayımız artık aşağı yukarı belli. Resmen açıklanmadan isim vermiyoruz. Zannediyorum bu ayın ortasında falan açıklanır" diye konuştu.Atalay, çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını iddia eden ailelerin, seslerini duyurmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı oturma eylemine ilişkin soru üzerine, oradaki annelerin acılarını, üzüntülerini, duygularını paylaştıklarını belirtti.

"HERKES ÇOK DİKKATLİ OLMALI"
 
Çözüm süreçlerinin daima inişler çıkışlar yaşayabileceğini, bu sürecin sabır ve emek istediğini anlatan Atalay, şöyle devam etti:
 
"Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Çözüm sürecini sabote, provoke edici davranışlardan, tutumlardan kaçınmak gerekiyor. Özellikle sorumluluk sahibi kişiler bu konuda çok daha dikkatli olmalı. Çözüm süreciyle ilgili görüşmeleri ve diyalogları sürdürüyoruz. Bu konuda bir sorun çıkmaması için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Biz orada kararlılığımızı sürdürüyoruz. Samimiyetle Türkiye'nin geleceği için bu çalışmayı, projeyi çok değerli görüyoruz. Ama ne zaman süreçte yeni bir canlanma olsa, biraz daha sonuca doğru yaklaşılıyor gibi olsa bu süreçleri sabote etmek isteyenlerin de çalışmaları artıyor. Bölgede annelerin bu şekilde bir tavır geliştirmesini doğrusu çok değerli görüyorum."
 
Atalay, son zamanlarda çözüm süreciyle ilgili çok önemli görüşmeler, toplantılar ve çalışmalar yapıldığını, bu dönemde bölgede bazı hareketliliğin olduğunu vurgulayan Atalay, örgütün oralarda vatandaşı rahatsız eden gereksiz aktivitelerinin olduğunu kaydetti.

"SÜREÇ SABOTE EDİLİYOR"
 
Başka yerlerde de çözüm sürecini sabote edici bazı yayınları, beyanatları gördüklerine işaret eden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bunların hiçbirini tesadüfi gelişmeler olarak değerlendirmiyoruz. Türkiye bu büyük sorununu çözme yolunda mesafe aldıkça, birileri de bu sorunu çözdürmemek için engeller çıkarıyor. Ve bu bildiğimiz gördüğümüz provokatif, engelleyici tutumlar ortaya çıkıyor. Ama bunların bir kısmını en azından olağan görmek lazım. Bunlar çözüm sürecini şu anda etkileyen, kararı değiştiren ve o konuda olumsuz gelişmelere sebep olacak hususlar değil. Biz öyle görüyoruz. Doğrusu şu günlerde yine değişik kanallarda değişik görüşmeler yapıldı. Bunların önümüzdeki günlerde daha da azalacağını zannediyorum. Duyduğumuz, bildiğimiz bazı olumsuzluklar var. Yani çözüm sürecini şu anda olumsuz etkileyen ve o konuda herhangi bir olumsuz gelişmeye sebep olan şeyler değil bunlar. Ama herkesi dikkate davet ettik ve ediyoruz. Herkesin bu süreç yürürken daha dikkatli olmasını bütün bu konularda hassasiyet göstermesini tabi arzu ediyoruz. Bizde hassasiyet gösteriyoruz."
 
Başbakan Yardımcısı Atalay'a, Vali Ali Kolat'ı ziyaretinde TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler