Astsubayların boykotu bugün başlıyor

 Ordu içinde ayrımcılığa uğradıkları gerekçesiyle bazı astsubaylar bugün iki haftalık boykota çıkıyor. 97 bin çalışan astsubayı ilgilendiren boykotla ilgili sosyal medya üzerinden örgütlenen astsubaylar, lojman ve birlik kantinlerinden, büfeler, orduevler

Astsubayların boykotu bugün başlıyor

 

Ordu içinde ayrımcılığa uğradıkları gerekçesiyle bazı astsubaylar bugün iki haftalık boykota çıkıyor.
 
97 bin çalışan astsubayı ilgilendiren boykotla ilgili sosyal medya üzerinden örgütlenen astsubaylar, lojman ve birlik kantinlerinden, büfeler, orduevleri, kuaför, pastaneler, sosyal tesislerden alışveriş yapmayacak.
 
Nisan 2012'de Bakanlar Kurulu kararıyla subayların bir bölümüne tazminat verildiğini belirten ve ismini vermek istemeyen bir astsubay, "Karargah, komutanlık kursu görenler tazminat alacak. Ben Hakkâri'de emrimde 100 - 200 askerle görev yapıyorum. Biz bu kursu dağda, karakolda alıyoruz. Bize de aynı haklar verilmeli" dedi.
 
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, bazı taleplerini şöyle sıraladı: "Görev tazminatları verilmeli. Yarbay ve albayların aldığı komutanlık tazminatı var. İntibak yasasından astsubaylar da yararlanmalı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem