Astsubaylar için önerge

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve arkadaşlarının TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çeşitli bölümlerinde görev yapan 47 astsubayın son üç yıl içerisinde sorunlarından dolayı intihar ettiği ifade edi

Astsubaylar için önerge

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve arkadaşlarının TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çeşitli bölümlerinde görev yapan 47 astsubayın son üç yıl içerisinde sorunlarından dolayı intihar ettiği ifade edildi.

Astsubayların kurum içerisindeki ekonomik, sosyal ve kuruma aidiyet sorunlarının her geçen gün arttığı belirtilen önergenin gerekçesinde, daha önce maaşı TSK içinde bir yarbaya eşit olan kıdemli başçavuşların subaylara yönelik yapılan ancak astsubaylara yansıtılmayan düzenlemeler nedeniyle şu anda yüzbaşı rütbesindeki subay kadar maaş alabildikleri kaydedildi.

"Devlet memuru statüsünde olmalarına rağmen astsubaylar, 1'inci derecenin 4'üncü kademesine yükselmeleri sağlandı fakat 1/4'ünü alan devlet memurlarından maaş farkı 400 ila 500 TL'yi bulurken, bu dereceye yükselen astsubaylardaki fark, ancak 10 TL civarında kalması ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır" denilen gerekçede, ayrıca astsubayların yarbay ve üst rütbeli personele hem çalışırken hem de emeklilik durumlarında maaşlarıyla ödenen makam, temsil ve görev tazminatından yararlanamadığı belirtildi.

Kurum içerisinde ast-üst arasındaki keyfi ceza uygulamalarının da çalışanları huzursuz ettiği ifade edilen önergede, TSK içindeki subay ve astsubaylara sağlanan sosyal imkanlarda da büyük uçurum olduğu ve bunun personeli rahatsız ettiği kaydedildi.

Önergede, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan yaklaşık 100 bin astsubayın ekonomik ve sosyal sorunlarının tespit edilmesi ve sorunların çözümü için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler