Aslı Nemutlu davasında karar

Erzurum'da pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili dava karara bağlandı. Davada eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Erzurum'un Konaklı Ka

Aslı Nemutlu davasında karar

Erzurum'da pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili dava karara bağlandı. Davada eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanın 17. duruşması yapılarak, dava karara bağlandı.

Konaklı Kayak Merkezi'ndeki Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum'a gelen Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybetmişti. Nemutlu'nun ölümü ile ilgili, aralarında eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik'in de bulunduğu toplam 16 görevli hakkında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıkların bir bölümü için "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2-6 yıl, diğer bölümü için de "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Yargılama aşamasında Aslı Nemutlu'nun öldüğü pistte 3 kez yapılması kararlaştırılan keşif bir türlü gerçekleşmeyince, Ankara 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevlendirmesi ile bilirkişi raporu hazırlandı. Hazırlanan 3'üncü bilirkişi raporunda, TKF Başkanı Özer Ayık'ın birinci derece kusurlu, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır ile Recep Süleyman Dilik, pist şefi Ahmet Demir, federasyon gözlemcisi Nevzat Bayraktar ve yarışma müdürü Ahmet Muhtar Kurt ise tali kusurlu görüldü. Özer Ayık'ın avukatı 15'nci duruşmada son bilirkişi raporuna da itiraz edip, Hakim Haşim Kızıltaş hakkında ikinci kez reddi hakim talebinde bulundu. Ağır Ceza Mahkemesi Hakim Kızıltaş hakkında istenen reddi hakim talebini kabul etmedi. HSYK yaz kararnamesi ile Kızıltaş'ın tayini çıkınca yerine Hakim Elif Özaydın Yalımer görevlendirildi. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 17. duruşmada anne Ayşe Elerman Nemutlu, baba Ahmet Metin Nemutlu, avukatları ve sanık avukatları hazır bulundu.

DAVA KARARA BAĞLANDI

Karar duruşmasında eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın, takdiren ve teşdiden 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın yargılama sırasındaki tutumu, cezanın geleceği üzerindeki etkileri takdiri indirim nedeni kabul etmek suretiyle verilen cezadan TCK'nın 62. madde gereğince 1/6 oranında indirim yapılarak, 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığa verilen hapis cezasının kişiliği, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılanma sürecinde gözlemlenen durumu ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre TCK 50/4 maddesi gereğince 50/1 a maddesi gereğince 910 tam gün sayısının sanığın dosya kapsamından anlaşılan ekonomik ve diğer şahsi halleri göz önünde bulundurularak takdiren 1 gün karşılığı 20 TL'den hesaplanarak 18 bin 200 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Mahkeme sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Elerman Nemutlu ve baba Ahmet Metin Nemutlu, suçlanan sanıkların meslekten ihraç edilmelerini talep ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler