Askerlikte Üniversiteli karmaşası

Başbakan Erdoğan’ın Bayram önce verdiği “Askerlik 12 aya düşecek” mesajı çoğu kesimde taktirde karşılanırken, Üniversite mezunlarının kapsam dışı bırakılması da tepkilere neden oluyor.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın askerliğin 15 aydan 12 aya indirileceğ

Askerlikte Üniversiteli karmaşası

Başbakan Erdoğan’ın Bayram önce verdiği “Askerlik 12 aya düşecek” mesajı çoğu kesimde taktirde karşılanırken, Üniversite mezunlarının kapsam dışı bırakılması da tepkilere neden oluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın askerliğin 15 aydan 12 aya indirileceği müjdesinin ardından onca yıl okuduktan sonra bir çoğu  ileriki yaşlarda vatani görevlerini 6 ay kısa dönem olarak yapanlar karamsarlığa kapıldı.

6 Ay Kısa mı?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Bayram için gittiği Sivas’ta kısa dönemle ilgili bir çalışma olmadığı yöndeki açıklamada, Üniversite mezunlarının umutlu bekleyişini hüsrana uğratırken Bakan’ın konuşması ise tepkilere neden oldu.

Bakan Yılmaz Sivas’da yaptığı konuşmada Kısa dönem ile ilgili bir çalışma olmadığının altını çizerek şunları söyledi  “Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok. Kısa dönem, biliyorsunuz 6 ay. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor"

Üniversite mezunlarından askerliğini 12 ay yedek subay olarak yapanlara 2 bin Türk lirasının üzerinde maaş verildiğini ifade eden Yılmaz, "Hatta birçok kardeşimiz bana uzun dönem yapmak istediğini söylüyor. Kısaltmayı isteyen de yok, onu da belirtmek isterim" dedi.

Tercih hakkımız yok ki:

Bakan Yılmaz’ın açıklamaları ardından serzenişte bulunan Üniversite mezunları yıllarca okuduk, çalışma hayatına zaten geç katılıyoruz, iş bulup bulamayacağımızda ayrı bir dert. Bakan 6 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer diyor. Tamam belki haklı da biz 20-22 yaşlarında askere gitmiyoruz ki, gençliğimizi okullara verdik, yaşımız ilerledi bir çoğumuz evli, çoluk çocuk sahibi. Askerlik engelinden dolayı da iş bulmamız zor. Bu şartlarda 6 ay kısa mı uzun mu bakan bunu birde bu taraftan değerlendirsin” şeklinde görüş belirttiler.

Askerliklerini 12 ay Yedek subay olarak yapma tercihlerinin de kendi ellerinde olmadığını ifade eden Üniversite mezunları “Tercih elimizde değil, bizlere 12 ay yedek subay veya 6 ay kısa dönem yapma tercihi sunulmuyor ki, evet askerlik şubesinde soruyorlar yedek subay mı, kısa dönem er mi yapmak istersiniz diye, fakat bu soru tamamen formalite” şeklinde konuştular.

Askerlik kısalacaksa her kesime aynı oranda hitap edilmesi gerektiği görüşü ağırlık kazanırken, Üniversite mezunları da kısa dönem askerliğin 4 aya indirilmesi veya 12 ay Yedek subay olarak askerliğini yapmak isteyenlere bu imkanın verilmesini istediklerini belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem