"Askerlik süresi kısaltılmalı"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, askerlik süresinin kısalması gerektiğini söyledi.Babacan, G-8 ekonomi ve maliye bakanları toplantısına katıldığı Marsilya’dan dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: “Bedelli askerlik meselesi tamam

"Askerlik süresi kısaltılmalı"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, askerlik süresinin kısalması gerektiğini söyledi.

Babacan, G-8 ekonomi ve maliye bakanları toplantısına katıldığı Marsilya’dan dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: “Bedelli askerlik meselesi tamamen Genelkurmay’ın personel ihtiyaçlarıyla ilgili bir konu. Personel planlamasının gereğini dikkate aldığımızda, zamanın doğru zaman olmadığını söylüyorlar. Bir de daha sonra gelecek kuşakta askerliği erteleyerek ileride bedelli çıkmasını bekleme durumu yaratıyor. Genelkurmay, ‘Bu kadar asker bana lazım, bedelli çıkarsa bu sayıyı tutturamayız’ diyorsa yapılacak bir şey yok. Bana göre genel süreyi kısaltmak lazım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler