Askerlik süresi kısaltılacak mı?

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun askerlik süresiyle ilgili soru önergesini cevapladı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlik süresinin kısaltılacağına yönelik herhangi bir çalışma yapmadıklarını bildirdi. Yılmaz, 2012’d

Askerlik süresi kısaltılacak mı?

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun askerlik süresiyle ilgili soru önergesini cevapladı.
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlik süresinin kısaltılacağına yönelik herhangi bir çalışma yapmadıklarını bildirdi. Yılmaz, 2012’de 170 adet kötü muamele başvurusu yapıldığını, bubaşvuruların tamamının incelendiğini ve kusurlu görülen rütbeli personelin cezalandırıldığını açıkladı. Yılmaz, 2011 ve 2012 yıllarında intihar eden askeri personel sayısının ise 134 olduğunu belirtti.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, askerlik süresinin kısaltılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin bir soruya, “Halen uzun dönemler için 15 ay, kısa dönemler için ise 6 ay olarak uygulanmakta olan askerlik süresinin kısaltılmasına yönelik olarak herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” yanıtını verdi. Yılmaz, şunları kaydetti:
 
170 müracaat
 
“2012’de, Genelkurmay Başkanlığı’na askerlik görevini yerine getirirken kötü muamele gördüğü yönünde iddiaları içeren 170 müracaat ulaşmıştır. Gerek müracaatların incelenmesi gerek birlik komutanların tespiti sonucunda kusurlu olduğu değerlendirilen rütbeli personel hakkında gerekli adli işlem yapılmıştır.
 
139 bin personele rehberlik
 
2012’de TSK genelinde personele hizmet vermek üzere kurulan Rehberlik ve Danışma Merkezleri’nde 139 bin 380 görüşme yapılmıştır. Alınan tüm önlemlere rağmen 2011 ve 2012 yıllarında 134 asker intihar ederek vefat etmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler