Askerlik süresi kısalacak mı?

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: SURİYESuriye'deki rejim son mücadelesini veriyor. İsrail tarafından Suriye'ye gönderilen füzeler Suriye ile İsrail arasındaki başka münasebetler

Askerlik süresi kısalacak mı?

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
SURİYE
Suriye'deki rejim son mücadelesini veriyor. İsrail tarafından Suriye'ye gönderilen füzeler Suriye ile İsrail arasındaki başka münasebetleri işaret ediyor. Esad gittikçe gaddarlaşmaktadır. Bütün temennimiz bu rejimin ayakta kalmamasıdır.
 
BEDELLİ ASKERLİK
Bedelli askerlikle ilgili cevabımız kesindir. Yeni bir bedelli düşünmüyoruz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. İleride ihtiyaç duyulduğunda yeniden konuşulur. Askerlik süresinin kısalması ile ilgili olarak da şu anda bir düzenleme yok. Şartlar ortaya çıktığında Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı ve hükümetimiz değerlendirir.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm süreci doğru bir rotada ilerleyen bir süreçtir. Silahlı unsurların Türkiye'den çıkışı hükümetin yakın takibi altındadır. Bu süreci hukuk sınırları içerisinde götürüyoruz. Meclis Başkanımızın hangi maksatla söylediğini bilmediğimiz "Aslında çıkmışlardır" sözü bizim gündemimizde yoktur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler