Askerlik süresi değişiyor mu?

Başbakan Erdoğan ile telefonda görüştüğünü ve Erdoğan’ın kendisini iyi hissettiğini söyleyen Arınç, Erdoğan’ın Pazartesi günü çalışmalara başlayacağını ifade etti.‘ŞİKE YASASI’ POLEMİĞİŞike yasasını ve Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘Yasayla ilgili rahatsızlığım va

Askerlik süresi değişiyor mu?

Başbakan Erdoğan ile telefonda görüştüğünü ve Erdoğan’ın kendisini iyi hissettiğini söyleyen Arınç, Erdoğan’ın Pazartesi günü çalışmalara başlayacağını ifade etti.

‘ŞİKE YASASI’ POLEMİĞİ

Şike yasasını ve Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘Yasayla ilgili rahatsızlığım var’ sözlerini değerlendiren Bülent Arınç,’Şike soruşturmasının henüz iddianamesi yazılmadı, dava açılmadı. Futbola şiddet yasasını alkışlayanların sonradan değişiklik istemesi etik değil' dedi.

Şike yasası, bedelli askerlik, faili meçhul cinayetler ve Suriye’ye yaptırımlarla ilgili soruları yanıtlayan Arınç’ın konuşmasından dikkat çeken bölümler şöyle:

BEDELLİ YARGIYA GİDER Mİ?

-Herkesi tatmin etmek mümkün değil. Bedel 30 bin TL’dir. Bu, bir ortalama dikkate alınarak belirlendi. Asker ihtiyacını bize bildirir, biz de dikkate alır ve ona göre karar veririz. Bu konu 1 aylık bir çalışmanın konusu değil.

VİCDANİ RET GELECEK Mİ?

-Başbakan bu konuda hiçbir düzenleme yapılmayacağını söyledi. Belki askerlik süresi ile ilgili bir çalışma yapılabilir.

UZUN TUTUKLULUK SÜRELERİ

-Benim düşüncem belli. Uzun tutukluluk sürelerinin mağduriyetlere yol açtığının canlı tanığıyım.

-CHP’de tutuklu vekiller and içmedi. Ama yargıya ‘Bu kişiler vekil seçildi, bırakılsın’ denilemez.

-Adalet Bakanı objektif bir düzenleme için çalışma yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem