Askerlik şubeleri önünde kuyruk oluştu

Kasım 2013 celp döneminde silah altına alınacak olan asker adayları askerlik şubeleri önünde uzun kuyruk oluşturdu. Bazı gençler askerliğin kısaltılacağının açıklanması üzerine başvuru yaptıklarını söyledi.Askerliğin kısaltılacağının açıklanması hem halen

Askerlik şubeleri önünde kuyruk oluştu

Kasım 2013 celp döneminde silah altına alınacak olan asker adayları askerlik şubeleri önünde uzun kuyruk oluşturdu. Bazı gençler askerliğin kısaltılacağının açıklanması üzerine başvuru yaptıklarını söyledi.

Askerliğin kısaltılacağının açıklanması hem halen vatani görevini yapan hem de askere gidecek olan gençleri sevindirdi. Bakanlar Kurulu kararı ile 1 Ocak'tan itibaren askerlik 12 ay olacak. Bu tarihte 12 ayını doldurmuş olanlar terhis olacak. Kasım 2013 celbi için ise askerlik şubelerinin önünde yoğunluk yaşanıyor. Askerliğin kısaltılmasının da etkisiyle çok sayıda genç vatani görevini yerine getirmek için kuyruğa girdi. Asker adayları askerliğin kısaltılması kararına sevindiklerini söyledi.

Bazıları, "Askerlik sonunda, ha 12 ay ha 15 ay olmuş." ifadelerini kullanırken, bazıları da "Vatan için hayırlısı neyse o olsun." temennisinde bulundu.

Emir Kesse, "Uzun dönem de olsa kısa dönem de olsa gideceğiz sonuçta. Kısalması daha iyi oldu. 15 ay uzun bir süre, bir sene normal. Çok gencimiz var." şeklinde konuştu.

Askerlikle ilgili evrak almak için beklediğini belirten Cemal Yalçınkaya, 18 ay askerlik yaptığını söyledi. Yalçınkaya, askerlik süresinin düşmesinin iyi olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler