Askerlik kanunu değişiyor mu?

CHP, yükseköğretime devam edenlere 32 yaşına kadar askerlik ertelemesi hakkı tanınması için yasa önerisi verdi.Tanrıkulu ve Ağbaba imzasıyla TBMM Başkanlığı'na verilen "Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" ile yükseköğretime dev

Askerlik kanunu değişiyor mu?

CHP, yükseköğretime devam edenlere 32 yaşına kadar askerlik ertelemesi hakkı tanınması için yasa önerisi verdi.

Tanrıkulu ve Ağbaba imzasıyla TBMM Başkanlığı'na verilen "Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" ile yükseköğretime devam edenlere 32 yaşına kadar askerlik ertelemesi hakkı tanınıyor.
 
Teklifte şu ifadeler yer aldı:
 
"Eğitim hakkı anayasal bir haktır. Devletin temel yükümlülüğü eğitim almak isteyen herkesin bu hakkı kullanmasına yardımcı olmak ve ilgili eğitim kurumlarını açmaktır.
Öte yandan nitelikli personelin varlığı ekonomik kalkınmayı da destekleyecek, Türkiye'nin lisans eğitimi düzeyini aşan personel sayısını gerek akademik gerekse ekonomik alanda artıracaktır. Yüksek lisans ve doktora eğitimi almış bireyler, ekonomik kalkınmada ve planlamada daha da etkin olacaklardır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem