Askerliğin kısaltılacağı tarih belli oldu

ASKERLİK ÖNÜMÜZDEKİ AY KISALACAKBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'askerliğin kısaltılması yönünde kafanızda belli bir takvim var mı' sorusuna şu karşılığı verdi:"Askerlik 12 aya inecek. Bayramdan sonra yapılacak düzenlemelerle bu süreyi doldurmuş olanlar

Askerliğin kısaltılacağı tarih belli oldu

ASKERLİK ÖNÜMÜZDEKİ AY KISALACAK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'askerliğin kısaltılması yönünde kafanızda belli bir takvim var mı' sorusuna şu karşılığı verdi:

"Askerlik 12 aya inecek. Bayramdan sonra yapılacak düzenlemelerle bu süreyi doldurmuş olanlar tedricen terhis edilecekler. Zannediyorum önümüzdeki ay içerisinde böyle bir düzenleme gerçekleşir. Şimdiden askerlerimize hayırlı tezkereler diliyorum. Bundan sonra da görevlerini yapacak kardeşlerimize, gençlerimize başarılar diliyorum. Bu 'demokratikleşme paketi' içerisinde yok ama bildiğiniz gibi bir süredir çalışmalar devam ediyordu. Kısa süreli askerlik aynı kalmakla birlikte uzun süreli askerlik 12 aya indirilecek. İnşallah önümüzdeki ayran itibaren de bu süreyi dolduranlar terhis edilecek, yeni askere gidenler de 12 ay üzerinde gitmiş olacaklar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem