Askerlere bombalı saldırı! 3 asker...

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatarak eylem yapan gruba müdahale eden güvenlik kuvvetlerine bölücü terör örgütüne müzahir gruplar tarafından, çivi ile desteklenmiş ses bombası, molotof kokteylli ve havai fişekli saldırı düzenlendi, saldırıda 3 asker yara

Askerlere bombalı saldırı! 3 asker...

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatarak eylem yapan gruba müdahale eden güvenlik kuvvetlerine bölücü terör örgütüne müzahir gruplar tarafından, çivi ile desteklenmiş ses bombası, molotof kokteylli ve havai fişekli saldırı düzenlendi, saldırıda 3 asker yaralandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 24 Mayıs 2014 günü Diyarbakır- Bingöl ve Muş karayolu Kocaköy- Duru, Hani-Lice, Lice-Kulp arasında üç ayrı noktada bölücü terör örgütüne müzahir gruplar tarafından saat 19.05'ten itibaren kesilerek trafiğe kapatılmaya teşebbüs edildiği ve güvenlik güçleri tarafından yapılan müdahaleler neticesinde yolun kontrollü olarak trafiğe açıldığı bildirildi.

Açıklamada, bölgede bugün de eylem yapıldığı belirtilerek, "Diyarbakır-Bingöl ve Muş karayolunun trafiğe açılması çalışmaları kapsamında, 25 Mayıs 2014 günü saat 13.00 itibariyle güvenlik güçlerince yapılan müdahaleler sırasında, bölücü terör örgütüne müzahir gruplar tarafından atılan çivi ile desteklenmiş ses bombası, molotof bombası ve havai fişekler nedeniyle 3 güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır. Vatandaşların güvenli seyahat etmelerinin sağlanması için kararlı çalışmalar devam etmekte olup karayolunun trafiğe açılarak eylemleri gerçekleştiren sorumluların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler