Askerlere 2 aya kadar izin!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 7,2'lik depremle yıkılan Van ve Erciş'te ailesi olan askerlere 2 aya kadar izin verileceğini açıkladı.

Askerlere 2 aya kadar izin!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Deprem bölgesinde ailesi olan Mehmetçikler nerede olursa olsun izin almak istediğinde pekala istediği kadar izin verilecek''dedi.

Sivas'tan uçakla Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, daha sonra helikopterle AK Parti Sivas milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin ile Erciş ilçesine geçti. Erciş Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Yılmaz, burada taleplerini iletmek üzere gelen vatandaşlarla da sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Buradan Türk Kızılayı tarafından Erciş ilçesinde oluşturulan Yenişehir çadır kentine geçen Yılmaz, depremzede ailelerin çadırlarını ziyaret etti. Vatandaşların kendisine taleplerini ilettiği notları alan Bakan Yılmaz, sorunların çözülmesi için ''ne gerekiyorsa yapılacağını'' söyledi.

Çadır kentte oluşturulan kreşi de ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilenen Yılmaz, daha sonra Türk Kızılayı tarafından oluşturulan Mevlana evlerinin bulunduğu alanı gezdi. Bakan Yılmaz, burada Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü ve Erciş ekip başkanı Fatih Ayhan Ballı'dan bilgi aldı.

Bakan Yılmaz, çadır kentte gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede dün akşam yaşanan 5.5 artçı depremin bazı talepleri canlandırdığını söyledi.

Vatandaşın talebinde haklı olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Ancak vatandaşımdan istirhamımız şu. Taleplerinizde haklısınız. Ancak biraz sabır, vatandaştan biraz sabır, kamu görevlilerinden gayret, vatandaştan da buraya yardıma devamını talep ediyorum'' dedi.

Erciş'in tüm yaralarının sarılacağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

''Biz tüm dünyaya bir ve birlik olduğumuzu gösterdik. Biz ve birlik olduğumuz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir problem yok Allah'ın izniyle. Erciş'in de tüm problemlerini çözeceğiz. Ama dediğim gibi kamu görevlilerinden gayret istiyorum, Ercişli vatandaşlarımdan sabır istiyorum, tüm Türkiye'deki kardeşlerimden de buraya desteklerinin devamını istiyorum. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye'deki vatandaşlarımın desteği, Erciş'li kardeşlerimizin sabrı, tüm kamu görevlilerinin gayretiyle en kısa zamanda aşacağız.''

Erciş'in il olma talebi

Bakan Yılmaz, burada bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erciş'in il olması isteği konusunda talebi olacağını, bunun meclise geleceğini belirtmesi üzerine ''Gelsin, gelsin bir bakalım, bir değerlendirelim, en doğrusu ne ise o yapılır'' dedi.

Yılmaz, ''Yani en doğrusu ne ise bu ülke içinde, bu ülke içinde, Erciş içinde, Van için de o yapılır. Biz milletimiz için ne iyi ise yaptık. Çevredeki illerimize de bakalım, çevredeki devletlere de bakalım. Türkiye şu anda bulunduğu bölgenin en iyisi. Bu diğer yerlere kıyasen daha iyi yönetildiğini gösterir. Bilin ki bu hükümet, bu halkı için ne gerekiyorsa onu yapar. Güvensinler diyorum, güvenleri devam etsin duaları ve destekleri bizimle olsun çözemeyeceğimiz hiçbir problem olmaz'' diye konuştu.

Bakan Yılmaz, ziyareti sırasında kendisini en çok etkileyen manzarayla ilgili soruyu ''Vatandaşın kanaati mi, gönül zenginliği mi derler, şükrü mü derler, bu devlete, bu millete şükran dolu ifadeleri mi derler. Ama bu milletin asaletini gördüm ben bu çadırlarda'' şeklinde cevap verdi.

Bakan Yılmaz, ''deprem bölgesinde asker çağına gelmiş gençler için çalışma olacak mı?'' şeklindeki soruya da ''Ona bir bakayım. Ancak deprem bölgesinde yakınları olan Mehmetçiklerimize zaten 2 ay veya belli bir süre kadar izin veriyoruz. Dolayısıyla bunlarda bir sıkıntı yok. Burada deprem bölgesinde ailesi olan Mehmetçikler nerede olursa olsun izin almak istediğinde pekala istediği kadar izin verilecek'' dedi.

Bakan Yılmaz'a ziyareti sırasında Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ile AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler