Askerler birlikten toplu firar etti

 Çanakkale’nin Ezine İlçesi’ndeki 3’üncü Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı’nda, vatani görevini yapmak üzere eğitilen askerlerden 16’sı aynı anda, bilinmeyen bir nedenle firar etti. Jandarma ve polis firari askerleri 2 saat süren aramalar sonunda buldu

Askerler birlikten toplu firar etti

 

Çanakkale’nin Ezine İlçesi’ndeki 3’üncü Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı’nda, vatani görevini yapmak üzere eğitilen askerlerden 16’sı aynı anda, bilinmeyen bir nedenle firar etti. Jandarma ve polis firari askerleri 2 saat süren aramalar sonunda buldu.

Ezine 3’üncü Jandarma Tabur Komutanlığı’nda, eğitim gören acemi askerlerden 16’sı bugün saat 13.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle birliklerinden firar etti. Jandarma ve polis, üzerlerinde kırmızı-mavi eşofman bulunan firari askerlerin bulunması için alarma geçti.

Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, polis ve jandarmanın birlikte yaptığı aramalar sonunda firari askerlerden 5’inin tabura 500 metre uzaklıktaki Erenler Tepesi Mevkii’nde görüldüğünü, askeri aracı fark edince kaçmaya çalışırlarken de yakalandıklarını belirtti.

Çevrede yapılan aramalar sonunda toplam 16 firari askerin yakalandığını ifade eden Karabulut, "Askerlerin öğle yemeğinin ardından yapılan sayımda firar ettikleri belirlenmiş. Neden böyle bir girişim olduğunu henüz öğrenemedik. Acemi olan askerlerin 22 Haziran’da yemin törenleri yapılacak" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler