Askerin ölüm raporu şaşırttı!

 TSK'da intihar eden asker sayısı son dönemde artış gösteriyor. Aynı şekilde kaza sonucu hayatını kaybeden asker sayısında da ciddi artış olduğu iddia ediliyor. Son olarak Elazığ'da vatani görevini yapan Jandarma Er Cihan Tanrıkulu'nun ölüm raporu kafalar

Askerin ölüm raporu şaşırttı!

 TSK'da intihar eden asker sayısı son dönemde artış gösteriyor. Aynı şekilde kaza sonucu hayatını kaybeden asker sayısında da ciddi artış olduğu iddia ediliyor. Son olarak Elazığ'da vatani görevini yapan Jandarma Er Cihan Tanrıkulu'nun ölüm raporu kafaları karıştırdı. İddiaya göre Tanrıkulu köpek korkusu yüzünden hayatını kaybetmiş.

Elazığ Palu İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yaparken, köpekten kaçtığı sırada sığındığı nöbetçi kulübesinde üzerine cam düşmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtilen jandarma er Cihan Tanrıkulu'un cenazesi, bugün memleketi Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Büyükkarabağ beldesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Yaşanan olayın ardından Elazığ’da yapılan otopsi sonrası jandarma er Cihan Tanrıkulu'nun cenazesi, dün Bolvadin Devlet Hastanesi morguna getirildi. Daha sonra buradan alınan cenaze, Bolvadin Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracı ile, Büyükkarabağ beldesinde bulunan baba ocağına getirildi. Evlatlarının dönüşünü beklerken, tabutunu kucaklayan baba Musa ve anne Havva Tanrıkulu ile birlikte 4 kardeşi, cenazeyi gördüklerinde sinir krizleri geçirdi. Aile fertlerini, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.


TANRIKULU İÇİN ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Köpekten kaçarken geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybeden Cihan Tanrıkulu için, Büyükkarabağ Beldesi Merkez Camii'nde askeri tören düzenlendi. Cenaze töreni sırasında Tanrıkulu'nun ailesi, yakınlarının yardımları ile ayakta durabildi.

Cenaze törenine; Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Afyonkarahisar İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Okçin Akşit, ilçe protokol üyeleri ve Tanrıkulu’nun yakınları ile vatandaşlar katıldı. Bolvadin Müftüsü Hüseyin Erdoğan'ın kıldırdığı cenaze namazından sonra Tanrıkulu'nun cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

KÖPEK KORKUSUNUN KURBANI OLDU

Tezkeresine 23 gün kalan ve memleketine dönmek üzere otobüs bileti bile aldığı öğrenilen jandarma er Cihan Tanrıkulu'nun (21), dönüş yolculuğuna hazırlanırken köpek korkusunun kurbanı olduğu belirtildi. Tanrıkulu'nun hayatını kaybetmesine neden olan olayla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, olayın bir kaza sonucu gerçekleştiğini kaydetti. Kumartaşlı, “Aldığımız bilgilere göre, askerimiz askeri birlik içerisinde dolaşırken bir anda kendisini bir köpek kovalamaya başlamış. Paniğe kapılan ve köpekten kaçmaya başlayan Tanrıkulu, kaçarken nöbetçi kulübesine sığınarak kapısını hızla kapatmış. Askerimizin çarptığı kapı sonrası çarpmanın etkisi ile kulübenin kırılan camları, jandarma er Cihan Tanrıkulu’nun vücudunun çeşitli yerlerine saplanarak hayatını kaybetmesine neden olmuş. Yaşanan bu olay sadece askerimiz Cihan Tanrıkulu’nun ailesini değil, başta şehit ve gazi aileleri olmak üzere hepimizi derinden üzdü. Allah’tan askerimize rahmet, ailesine sabırlar diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem