Askeri yasak bölgeye yürüyen gruba müdahale

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde sık sık teröristler tarafından kesilen karayolunda vatandaşların seyahat etme hakkını korumak için oluşturulan askeri üs bölgesine izinsiz yürümek isteyen gruba güvenlik kuvvetleri tarafından müdahalede bulunuldu.Diyarbakır İl

Askeri yasak bölgeye yürüyen gruba müdahale

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde sık sık teröristler tarafından kesilen karayolunda vatandaşların seyahat etme hakkını korumak için oluşturulan askeri üs bölgesine izinsiz yürümek isteyen gruba güvenlik kuvvetleri tarafından müdahalede bulunuldu.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır il sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün (BTÖ) son zamanlarda yapmış olduğu terör eylemleri neticesinde vatandaşların ekonomik ve sosyal hayatı ile seyahat etme haklarından olumsuz etkilendiği belirtilerek, bu olumsuzluğa karşı tedbir alındığı bildirildi. Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile seyahat özgürlüğünün sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması maksadıyla emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında Diyarbakır-Bingöl karayolunun BTÖ mensupları tarafından sürekli olarak hendekler kazılarak kapatılmasını, mayın ve EYP kullanılarak tuzaklanmalarını önlemek ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak maksadıyla Dakyanus Tepe'de üs bölgesi tesis edilmiştir. 12 Eylül 2015 tarihinde saat 13.00 sıralarında Fis Ovası mevkiinde toplanmaya başlayan 200-250 kişilik, aralarında sivil kıyafetli BTÖ mensuplarının da olduğu değerlendirilen bir grup saat 15.00 sıralarında söz konusu üs bölgesine doğru slogan atarak yürümeye başlamıştır. Üs bölgesine yaklaşan kalabalık grup, askeri yasak bölgeye yaklaşmamaları ve yaptıklarının kanunsuz bir eylem olduğu konusunda defalarca anonsla ikaz edilmiştir. Yapılan tüm uyarılara rağmen grubun kanunsuz eylemine devam etmesi ve tehdit oluşturacak seviyede mevzilere yaklaşması üzerine direkt kalabalığa gelmeyecek şekilde gaz fişekleri atılarak müdahale edilmiştir. Müdahale sonrasında kalabalık saat 15.30 sıralarında geldikleri istikamete doğru dağılmış ve eylemlerine son vermiştir. Müdahale esnasında kanuni yetki olmasına rağmen ateşli silah veya başka tür bir zor kullanma yöntemine başvurulmamıştır. Konuyla ilgili olarak adli makamlar tarafından tahkikata başlanmıştır. Güvenlik güçlerimiz halkımızın huzur ve güvenliği için kararlı mücadelesine devam edecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler