Askere gideceklere MÜJDE!

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bülent Arınç müjdeyi verdi.Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir reforma daha imza atılıyor.  TSK'ya daha önce olmayan bir yapılanmaya gidilerek Disiplin Kurulları ve Yüksek Disiplin Kurulu oluşturuluyor. Hazırlanan TSK Di

Askere gideceklere MÜJDE!

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bülent Arınç müjdeyi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir reforma daha imza atılıyor. 
 
TSK'ya daha önce olmayan bir yapılanmaya gidilerek Disiplin Kurulları ve Yüksek Disiplin Kurulu oluşturuluyor. Hazırlanan TSK Disiplin Kurulu Kanun Tasarısı Başbakanlık'a gönderildi. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldıktan sonra Meclis'e gönderilecek olan tasarıyla "DİSKO" denilen "Disiplin Koğuşları" kalkıyor. 
 
Bakanlar Kurulu sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Arınç Disiplin Koğuşu olarak adlandırılan Disko'nun kaldırılacağı müjdesini verdi. 
 
Doğal olmayan ilişki, casusluk vb olaylara karışanlar geçirecekleri soruşturma ve alacakları cezayla birlikte ordudan atılacak. Disiplin suçları artık Yüksek Asker i Şura'ya gitmeyecek. Düzenlemeyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin asker olmayan üye ve TSK'dan atılanlarla ilgili verilen kararları ve tazminat hükümlerinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, TSK'da uygulanacak disiplin hükümlerini yeniden düzenleyen; oda ve göz hapsi cezaları ile ''DİSKO'' diye tabir edilen disiplin koğuşları, disiplin ceza ve tutukevlerinin kaldırılmasını, bazı cezalara yargı yolu açılmasını öngören TSK Disiplin Kanunu tasarısının Bakanlar Kurulu'nda benimsendiğini ve TBMM'ye gönderilmesine karar verildiğini söyledi.
 
DİSKO = DİSİPLİN KOĞUŞU 
 
Askeri birliklerdeki ’tutukevininaskeri jargondaki adı DİSKO’dur. Disiplinin DİS’i, koğuşun KO’sunun kısaltmasıdır.
 
DİSKO’da yattığınız süre askerliğinize eklenir. Arkadaşlarınız teskere alıp giderken arkasından baka kalırsınız. 
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Turgut Özal'ın otopsisi ile ilgili olarak; 4 çeşit zehir bulunduğu iddiasına ilişkin, ''Doğru da olabilir, yanlış da olabilir. Henüz otopsi raporunun bizler tarafından da sizler tarafından da bilinmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem