Askerde eğitim süresi düştü

Milli Savunma Bakanlığı, askeri araçları kullanacak askeri personelin normal ehliyet sahibi olması şartını getirerek, birliklerinde 1 gün veya 1 haftalık eğitime tabi tutulmaları şartını getirdi.Milli Savunma Bakanlığı, 'Er ve Erbaş Sınıfından Askeri Araç

Askerde eğitim süresi düştü

Milli Savunma Bakanlığı, askeri araçları kullanacak askeri personelin normal ehliyet sahibi olması şartını getirerek, birliklerinde 1 gün veya 1 haftalık eğitime tabi tutulmaları şartını getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, 'Er ve Erbaş Sınıfından Askeri Araç Sürücülerinin Özel Sınavları ve Belge Verme İşlemlerinin Usulü Ve Bu Belgelerle Hangi Cins Taşıtların Nerelerde Kullanılacağına Dair Yönetmelikte' değişiklik yaptı. Buna göre, 'Askeri Sürücü Belgeli' ve 'Trafik Vizeli Askeri Sürücü Belgeli' ifadeler yürürlükten kaldırıldı.

Trafik Sürücü Belgeli Personele Askeri Sürücü Belgelerinin Veriliş ve Kullanılış Esasları'na göre, trafik sürücü belgesine sahip personel, sürücü eğitim merkezlerinde veya yetki verilmiş birliklerde; taktik tekerlekli araçlar ile A2, C, D, E ve F sınıfı trafik sürücü belgelerinin kullanmaya yetki verdiği idari hizmet araçları için asgari bir hafta süreyle, B sınıfı sürücü belgesinin kullanmaya yetki verdiği idari hizmet araçları için ise asgari bir gün süreyle sürücü intibak eğitimine tabi tutulacak. Eğitim sonucunda başarılı olan askerlere Askeri Sürücü Belgesi verilecek. A2 sınıfı trafik sürücü belgesine sahip askerler sadece motosiklet kullandırılabilecek.

Sürücü intibak eğitimine tabi tutularak Askeri Sürücü Belgesi alan askerler, sürücü belgelerinde yazılı araçlardan başka tekerlekli araçları kullanacaklarsa, birliklerince taktik tekerlekli araçlar ile A2, C, D, E ve F sınıfı trafik sürücü belgelerinin kullanmaya yetki verdiği idari hizmet araçları için asgari bir hafta süreyle yine ikinci kez eğitime tabi tutulacaklar. B sınıfı sürücü belgesinin kullanmaya yetki verdiği idari hizmet araçları için ise asgari bir gün süreyle sürücü intibak eğitimine tabi tutulacak. Eğitimini bitiren askerler sınava tabi tutulacak.

Kreyn, kurtarıcı araç, iş makinesi, istif aracı, tank, zırhlı personel taşıyıcı, kundağı motorlu top, kar üstü aracı ve motorlu kar kızağı sürücüsü veya operatörü gibi görevlerde kullanılacak askerler, kullanacakları özel tip askeri araç ve iş makinesi kullanma eğitimini, Kuvvet Komutanlıklarının, Jandarma Genel Komutanlığının ve Sahil Güvenlik Komutanlığının belirleyeceği esaslara uygun olarak kendi sınıf eğitimi merkezlerinde, birlik veya kurumlarında yapacaklar. Bu askerler kullanacakları araçların Askeri Sürücü ve Operatör Belgeleri, bağlı bulundukları komutanlıklardaki teknik heyet tarafından yapılacak sınav sonrasında verilecek.

Askeri sürücü belgesine sahip personel, sadece belgesinde yazılı olan askeri araçları kullanabilecek. Terhis olan veya ordudan ayrılan askeri personele ait askeri sürücü belgeleri geri alınacak.

Yönetmenliğe göre, göreve sevk edilecek askeri sürücülerin, kullanacağı aracı belirleyen Askeri Sürücü Belgesi ile birlikte A2, B, C, D, E, F ve G sınıfı trafik sürücü belgelerinden birine sahip olmaları zorunlu kılındı. A2 sınıfı trafik sürücü belgesine sahip personele ise sadece motosiklet kullanabilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem