Asker TBMM'ye veda etti!

TBMM'den ayrılmak için hazırlıklarını tamamlayan asker son nöbetlerini tutarken taburun yerine ne yapılacağı konusu tartışılmaya başlandı. Hem milletvekilleri hem polis taburun yerine talip olurken, bazı vekiller yeni spor tesisi ve yüzme havuzu istedi.SA

Asker TBMM'ye veda etti!

TBMM'den ayrılmak için hazırlıklarını tamamlayan asker son nöbetlerini tutarken taburun yerine ne yapılacağı konusu tartışılmaya başlandı. Hem milletvekilleri hem polis taburun yerine talip olurken, bazı vekiller yeni spor tesisi ve yüzme havuzu istedi.
SADECE ŞEREF NÖBETİ TUTUYORDU

BMM Teşkilat Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Meclis'i kuruluşundan beri koruyan, son yıllarda güvenlik işini tümüyle polise bırakan, ancak sadece şeref nöbeti tutan askerler Meclis içinde son turlarını yapıyor.

Meclis Şeref Kapısı basamaklarının iki yanında saat başı nöbet değişimi yapan askerler de son nöbetlerini tutarken, taburun yerine ne yapılacağı konusu tartışılmaya başlandı.

Habertürk'te yer alan habere göre; Taburda askerlerin koğuşlarının bulunduğu, yemek yediği ve eğitim gördüğü binaların yıkılıp yerine yeni bina yapılmasının, binanın tarihi özelliği nedeniyle mümkün olmadığı görüşü de ortaya atıldı. Ana binayla birlikte yapıldığı için sit kapsamına girdiği söylenen tabur binalarının yıkımının mümkün olmadığı savunuluyor. Ancak TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "İçindekiler uzun süre kaldı diye bina tarihi mi oluyor? Binanın tarihi bir özelliği yok. Yıkılabilir" görüşünde.
HAVUZ MU OLSUN?

Tabur alanını ilk etapta Meclis'in güvenliğini üstlenecek olan yaklaşık bin polisten oluşan Emniyet kullanmak isterken, Orman Bakanlığı'nın bakanlıklardaki binasında görev yapan bürokratlar da alana talip oldu. Milletvekillerinden ise "Tabur yıkılsın, yeni modern bina yapılsın,  spor  tesisi yapılsın, kapalı yüzme havuzu inşa edilsin" gibi öneriler geliyor. TBMM Başkanlığı bu önerileri değerlendirerek önümüzdeki günlerde taburun bundan sonraki kullanımına ilişkin karar verecek. Ancak bu arada taburda geçen dönem yapılan atış poligonunun korunmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler