Asker sevkiyatlarında CASA dönemi

Asker sevkiyatları sırasında düzenlenen ve Türkiye'nin yüreğini yakan hain saldırılar artık son bulacak.Genelkurmay Başkanlığı'nın asker sevkıyatlarının havadan yapılmasına ilişkin emrinin ardından, asker sevkıyatlarında CASA tipi uçaklar da kullanılmaya

Asker sevkiyatlarında CASA dönemi

Asker sevkiyatları sırasında düzenlenen ve Türkiye'nin yüreğini yakan hain saldırılar artık son bulacak.

Genelkurmay Başkanlığı'nın asker sevkıyatlarının havadan yapılmasına ilişkin emrinin ardından, asker sevkıyatlarında CASA tipi uçaklar da kullanılmaya başlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yeni sevkıyat planlamasına CASA uçaklar da dahil edildi. Planlamaya göre kargo ve nakliye görevi nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gelen CASA CN-235 tipi uçaklar, geri döndükleri zaman kapasitelerini aşmayacak sayıda askeri de taşıyabilecek.

Helikopter ile ana merkezlere taşınan askerler, Askeri Hava Üssü bulunan Malatya, Bandırma, Konya, Eskişehir, Merzifon ve Ankara'ya CASA'larla da taşınabilecek.

Planlamaya göre her CASA uçağına yaklaşık 10-15 arasında değişen sayılarla asker alınabilecek.

 Uçağın uçuş güzergahı kapsamındaki illerden Güneydoğu'ya gelen askerlerin de bu uçaklardan faydalanabileceği belirtilirken, uçuşların ücretsiz olarak yapılacağı belirtildi.

GENELKURMAY EMİR YAYINLADI

Genelkurmay Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bir emir yayınlayarak askeri konvoylara yapılan terör saldırıları nedeniyle kritik bölgelerdeki asker sevkıyatlarının havadan yapılmasını istemişti.

Yayınlanan emirde terör olayları nedeniyle riskli olan bölgelerdeki askerlerin, havaalanı olan illere getirilerek buradan da havayoluyla memleketlerine gönderileceği belirtilmişti.

Yeni sevkıyat planlaması ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'nın da askerlerin nakledilmesi için Türk Hava Yolları ile bir anlaşma yaptığı açıklanmıştı.

44 PERSONEL TAŞIYABİLİYOR

Hafif nakliye uçağı olarak kullanılan CASA'lardan Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde 62 uçak bulunuyor. İspanyol ve Endonezyalı IPTN firmalarının ürettiği CASA CN-235 Türkiye'de lisansları alınarak TUSAŞ tarafından üretiliyor.

1991 yılından beri Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan CASA'larda 44 kişiye kadar personel taşıması yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem