Asker sayısı azaldı.!

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün, “Son 10 yılda intihar eden asker sayısı, şehit sayısını aştı” açıklamasının ardından başlayan tartışmaya Genelkurmay “bilgilendirme” ile katıldı.Yapılan açıklamada, alınan tedbirlerle

Asker sayısı azaldı.!

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün, “Son 10 yılda intihar eden asker sayısı, şehit sayısını aştı” açıklamasının ardından başlayan tartışmaya Genelkurmay “bilgilendirme” ile katıldı.

Yapılan açıklamada, alınan tedbirlerle; 2002’de yüz binde 32 olan intihar vakalarının 2011’de yüz binde 15’e düşürüldüğü ifade edildi. İntiharların uyuşturucu, ailevi sorunlar, borç, yüz kızartıcı olaylar, uyumsuzluk ve kötü muamele gibi nedenlerle gerçekleştiği “kötü muamele’’nin sebeplerden sadece biri olduğu vurgulandı.
 
TSK personelinin, GATA “Telefonla Danışma Hattı’’ yanında, “Alo Mehmetçik Telefon Hattı’’nı da 7 gün 24 saat arayarak psikolojik destek talebinde bulunabildiği belirtildi. Açıklamada, şehit sayısı ile intihar eden personel sayısı arasında yapılan mukayeselerin son derece üzücü olduğu belirtildi. 
 
ASKER SAYISI AZALDI 
 
Öte yandan, silah altına alınan asker sayısı 5 ay öncesine göreda 57 bin kişi geriledi, ama halen TSK personelinin yüzde 65’i yükümlüler ile sivil işçi ve memurlar oluşturuyor.
 
Yıl Şehit İntihar
 
2010: 88 ... 85
2011: 102 ... 70
2012: 133 ... 75
Toplam: 323 ... 230

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem