Asker eşlerine seçim eğitimi

Siyasiler seçim meydanlarına inerken TSK’nın da seçim çalışmalarına başladığı ortaya çıktı. Çankırı Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş’ın “emirle” TSK personelinin eşlerine yönelik miting gibi konuşmasında Türk halkı, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Abdullah

Asker eşlerine seçim eğitimi

Siyasiler seçim meydanlarına inerken TSK’nın da seçim çalışmalarına başladığı ortaya çıktı. Çankırı Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş’ın “emirle” TSK personelinin eşlerine yönelik miting gibi konuşmasında Türk halkı, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik ağır ifadeler yeralıyor. İnternette dolaşan komik resimleri gösteren Albay Kabadaş “İşte Türk halkı bu, bunlar oy verecek” diyerek milleti aşağılıyor.

 

EMİRLE SİYASİ BİLİNÇLENDİRME ÇABASI

Slaytlar eşliğinde yapılan seminerde Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş, subay, astsubay ve uzman erbaşlara emirle konferanslar verildiğini, sıranın TSK mensuplarının eşlerine geldiğini belirtiyor. İnternet sitesine düşen ve Çankırı Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş’a ait olduğu iddia edilen görüntüler komutanın hazırladığı slaytlar eşliğinde başlıyor.

 

AK PARTİ İÇİN ‘MALUM PARTİ’ TABİRİ

Seminerde özellikle AK Parti’nin yüksek oy almasından duyulan endişe açıkça dile getiriliyor. AK Parti’nin başarılı olmaması isteniyor. Kabadaş, AK Parti’den “malum parti” diye söz ederek dönüşüm yasasının çıkması halinde partinin oylarını yüzde 67’ye çıkarması endişesi dile getiriliyor. Slaytlarda yüzde 67’nin hesabı şöyle yapılıyor:

 

“Hükümetin daha doğrusu malum partinin 23 Temmuz seçimlerinde almış olduğu oy oranı belli, yüzde 47 öyle değil mi? 10 milyon kaçak bina. Yerel yönetimler de biliyorsuz bu partinin yönetiminde. Her binada 3 kişi olsa normal şartlarda kaç kişi yapar? Otuz milyon. Bu 30 milyondan, bundan hadi seçim yaşında olan atıyorum ben, 10 milyon kişi oy kullanacak. Bakın 10 milyon oy demek. Yüzde 47 ile değil, yüzde 67 ile seçimi kazanır.”

 

‘YENİ ANAYASA’ DİYEN DE NASİBİNİ ALDI

Yeni anayasa çalışmalarında ismi öne çıkan Prof. Dr. Ergun Özbudun da seminerde hedef gösterildi. Özbudun’un özellikle üniversitelerde türbanın serbest olması gerektiği yönündeki sözlerine atıf yapılarak, yeni anayasanın türbana özgürlükten ibaret olduğu, AK Parti’nin demokrasi söylemlerinin aldatmaca olduğu anlatılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem