Aşiretler muhaliflere destek için birleşti

Suriye'nin Haseki ilçesindeki aşiretlerin liderleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i ziyaret etti.Aşiret liderleri, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Esad'a karşı savaşacaklarını açıkladılar. Ceylanpınar'a komşu ola

Aşiretler muhaliflere destek için birleşti

Suriye'nin Haseki ilçesindeki aşiretlerin liderleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i ziyaret etti.

Aşiret liderleri, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Esad'a karşı savaşacaklarını açıkladılar.
 
Ceylanpınar'a komşu olan Haseki'nin Resulayn ilçesinde Esad Ordusu ile muhalif arasında süren üstünlük savaşı 3'ncü günü geride bıraktı. Muhalif birlikler, kontrolünü ele geçirdikleri Haseki'de Esad Ordusu birliklerinin ateşlediği toplara karşı savaşıyor.
 
Aynı zamanda Haseki eski milletvekilleri olan Avdan Aşireti Lideri Muhammed El-Hulu ile Begara Aşireti Lideri Neaf El-Beşer ve Haseki Müftüsü İbrahim Hasan El-Nakşibendi'nin de bulunduğu Suriye'nin önde gelen aşiret liderlerinden oluşan heyet, Türkiye'ye geldi. 
 
Ceylanpınar Kaymakamlığı'na gelen aşiret liderleri, burada bulunan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile görüştü. Basına kapalı yapılan toplantıyla ilgili olarak Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, aşiret liderlerinin kendilerine nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi. 
 
Aşiret liderleri ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundular. Aşiret mensupları Suriye Ordusu'nun Resulayn ilçesindeki çatışmalarda ağır kayıplar verdiğini, kendilerinin de muhalif birliklerle beraber rejim yönetimine karşı savaşacaklarını söyledi.
 
Haseki eski milletvekili Muhammed El-Hulu, 3 gündür süren çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu'nun Resulayn'ın kontrolünü ele geçirdiklerini söyledi. El-Hulu, 5 muhalifin şehit düştüğünü ve 20 yaralının olduğunu belirtti. El-Hulu muhaliflerin yanı sıra çatışmalarda 40'tan fazla Esad askerinin öldürüldüğünü, 70 askerin de esir alındığını ifade etti.
 
Begara Aşireti Lideri Neaf El-Beşer ise, Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşıp Esad'ı devireceklerini kaydederek, Kürt, Arap ve Türkmen ayrımı yapmadan zulüm gören tüm Müslümanlar bir olacaklarını belirtti. Kalabalık gruplar halinde kaymakamlıktan ayrılan aşiret liderleri tekrar ülkelerine döndüler.
 
TOP ATIŞLARI SÜRÜYOR
 
Öte yandan Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde ordu birlikleri ile muhalifler arasında süren çatışmalar, havanın kararmasının ardından tekrar başladı. Ceylanpınar ilçesinde de duyulan silah ve bomba sesleri, ilçede tedirginliğe yol açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem