''Asgari Ücretli Mühendise Son''

SGK Başkanı Fatih Acar, İzmir Ticaret Odası'nca düzenlenen "Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları" konulu toplantıda konuştu.Türkiye'de yapılan reformla öngörülebilir ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini oluşturulduğunu kaydeden Fatih Acar, ye

''Asgari Ücretli Mühendise Son''

SGK Başkanı Fatih Acar, İzmir Ticaret Odası'nca düzenlenen "Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları" konulu toplantıda konuştu.

Türkiye'de yapılan reformla öngörülebilir ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini oluşturulduğunu kaydeden Fatih Acar, yeni uygulamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Acar, meslek kodlarıyla 2013 yılında ücret yönünden kayıt dışılığın önüne geçeceklerini belirtti.
 
SGK Başkanı Fatih Acar;
 
"Aynı işletmede aşçı ile aşçıbaşının aynı ücreti almasını kabul etmeyeceğiz. Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerimiz var. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan öğretmenden daha az ücret alıyorsa bunu işverenimize soracağız. İşletmelerde çalışan mühendis, doktor asgari ücretli. Var mı böyle bir şey Türkiye'de" diye konuştu.
 
Kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda yürütülen çalışmalar sonucu 2008 yılından bu yana asgari ücretle beyan edilen çalışan oranı yüzde 60'tan 40'lara kadar indi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler