Asgari ücreti uygulamayanlara ceza kesilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Salih Yanar, bin 300 liraya yükseltilen asgari ücreti uygulamayan işverenlere ceza uygulanacağını açıkladı. Yanar, yaptığı açıklamada, asgari ücretin 2016 yılı itibarıyla bin 54 liradan, bin 3 yüz liraya yükseldiğini

Asgari ücreti uygulamayanlara ceza kesilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Salih Yanar, bin 300 liraya yükseltilen asgari ücreti uygulamayan işverenlere ceza uygulanacağını açıkladı.

Yanar, yaptığı açıklamada, asgari ücretin 2016 yılı itibarıyla bin 54 liradan, bin 3 yüz liraya yükseldiğini hatırlattı.

Bu yükselişte 246 liralık artışın yüzde 40'ı olan 110 liranın Hazine tarafından ödeneceğini bildiren Yanar, buna rağmen asgari ücreti uygulamayan işverenlere ceza uygulanacağını belirtti.

Yanar, çalışmadığı halde sigortalı gösterilenler cezalandırılırken, fiili olarak çalışmayan kişiyi sigorta yaptıran işverenin de Cumhuriyet Başsavcılığına "sahtekarlıktan" şikayet edileceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Fiili çalışmadan sigortalı gösterilenlerin şimdiki ve geçmişe yönelik bütün hakları elinden alınacak. Hatta emekli olduysa emekli olduğu günden bugüne kadar ödenen para geri alınacak. Çalışmadığı halde birine sigorta yapan işveren, asgari ücretin 38 katı oranında para cezasına çarptırılırken, ayrıca belgede sahtekarlıktan savcılığa şikayet edilecek. Sahte sigortalı çalışmak ve çalıştırmak kul hakkıdır. Bunun ne dinde ne de hukukta yeri vardır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler