Artık Kimse şike yapamaz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Artık şikeyi değil futbolun güzelliklerini konuşmalıyız.” dedi.Bakan Kılıç, sarı - kırmızılı heyet ile ,Türk Telekom Arena ile ilgili konuları, Türk futbolunun sorunlarını ve Galatasaray ile ilgili konuları görüşme imka

Artık Kimse şike yapamaz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Artık şikeyi değil futbolun güzelliklerini konuşmalıyız.” dedi.

Bakan Kılıç, sarı - kırmızılı heyet ile ,Türk Telekom Arena ile ilgili konuları, Türk futbolunun sorunlarını ve Galatasaray ile ilgili konuları görüşme imkanı bulduklarını ifade etti. Bakan Kılıç, Türkiye'de şike konusunun demode olduğunu ifade ederek, “Mevcut mevzuat çerçevesinde kimsenin bundan sonra isteyerek göz göre göre şike olaylarına taraf olabileceği ve bulaşabileceği kanaatinde de hiç değilim.” dedi.

Şike konusunun artık yargının meselesi olduğunu belirten Kılıç, “Bunlar demode oldu. Yargı kendi kulvarında, kendi tartışma zemini ve yargılama zemininde gereğini yerine getirecektir. Bundan böyle Türkiye'de şike meselesini konuşmanın Türk futboluna ve Türk sporuna katacağı ve kazandıracağı hiç birşey olduğu kanaatinde değilim.'' diyerek, şu yorumları yaptı:

''Mevcut mevzuat çerçevesinde kimsenin bundan sonra isteyerek göz göre göre şike olaylarına taraf olabileceği ve bulaşabileceği kanaatinde de hiç değilim. Yeni haliyle bile cezalar Avrupa örneği ile kıyaslandığında son derece ağır ve caydırıcı cezalardır. Kulüp başkanları kamuoyunda ve ekonomi dünyasında değer verilen işadamlarıdır. Aynı zamanda işadamı olan ve kulüp başkanı ya da yöneticisinin şike nedeniyle tutuklanması cezaevine gönderilmesi, bırakın yargılanması ve iddianamede adının geçmesi de itibar anlamında önemli bir kayıptır. Türk futbolunu seven, Türk sporunu destekleyen herkese şu çağrıda bulunuyorum; 'Bırakalım şikeyi artık medya tartışmasın. Şikeyi siyaset tartışmasın. Şikeyi yargı makamları karara bağlasın. Bu saatten sonra doğru olan budur.”

Öte yandan Malezya’da yapılar Dünya Gençler Karate Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuları kabul eden Suat Kılıç, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na rekor katılım beklediklerini ifade etti. Olimpik branşlarla sık sık istişare toplantıları yapacaklarını belirten Bakan Kılıç, “Çok ciddi bir şekilde Londra olimpiyatlarına hazırlanıyoruz. Sporcularımız bizden ne isterlerse vermeye hazırız. Nerede kamp yapmak isterlerse, doktor, psikolok ne isterlerse. Bakanlık olarak başarı için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.                                                                   .

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem