Artık görev onların

Türk Silahlı Kuvvetleri, çatışma bölgesinde profesyonel asker uygulamasını hayata geçirdi.Kısa ve uzun dönem vatani görevini yapan askerler, terörle mücadeledeki aktif görevlerden çekildi. Çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsub

Artık görev onların

Türk Silahlı Kuvvetleri, çatışma bölgesinde profesyonel asker uygulamasını hayata geçirdi.

Kısa ve uzun dönem vatani görevini yapan askerler, terörle mücadeledeki aktif görevlerden çekildi. Çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak.

Kısa ve uzun dönem askerlik yapanlar ise çatışma bölgelerine gitmemekle birlikte, yine üs bölgelerinde görevlendirilmeye devam edecek. Bu sayede terörle mücadelede daha eğitimli, tecrübeli ve tehdidin bertarafına yönelik özel yetiştirilmiş personel yer alacak.

PROFESYONEL KADROYA BİN 500 KİŞİ BAŞVURDU

Eskiden kısa ve uzun dönem askerler, çatışma bölgelerinde aktif olarak kullanılıyor, bu durum “Neden bu çocuklar az bir eğitimle sadece görüntü olsun diye çatışma alanlarına sürülüyor” diye eleştiriliyordu. Bunun üzerine son 5 yılda terörle mücadelede uzmanlaşmış ve o bölgede uzun süre kalması planlanmış personelin yetiştirilmesi için düğmeye basılmıştı. Başvurular açılmış, sözleşmeli er, erbaş eğitimi başlatılmış ve ilk etapta önemli sayı artışı sağlanmıştı. Hükümet, Mart 2011’de 50 bin kişilik bir profesyonel kadro daha tahsis etmişti. Ancak operasyon tazminatıyla birlikte 3 bin 100 lira maaş ve yıllık 7 bin liralık tazminatın teklif edildiği uzman erbaş alımında başvuru 1500’ü bile bulmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem