Arslantürk: "Bu işin şakası yok!"

Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Arslantürk Fındık fiyatları konusunda açıklama yaptı. AslanTürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;   "Bakan Faruk Çelik fındık hakkında açıklama yaptı ve  "Soruyorum, fındık ne kadar 9 lira. Ra

Arslantürk: "Bu işin şakası yok!"
Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Arslantürk Fındık fiyatları konusunda açıklama yaptı.

AslanTürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
"Bakan Faruk Çelik fındık hakkında açıklama yaptı ve  "Soruyorum, fındık ne kadar 9 lira. Rafta ne kadar? 40 lira. Ağaca mı çıktın arkadaş, eline çalı mı battı, ayağına bir şey mi battı? Nereden geliyor bu 30 liralık kar? Bunları sorgulama dönemi içerisindeyiz. Beni bilen de bilir kafaya koyduk mu yaparız, şakası yok bu işin." dedi.
 
Eeeeeee ne oldu.
 
Cevap verelim. Sayın bakanım;
 
1-   Kabuklu fındık fiyatı 9-10 Tl/kg. Açıklama yaptığınız gün 13-15 mm Fındık fiyatı 21,-TL/KG'dı.
 
2- 40 TL/Kg dediğiniz fındık Kavrulmuş fındık, %8 kdv içinde fiyat 36,80 TL'ye düşer ki piyasada 29,90 dan Kavrulmuş fındık satılıyor bilginiz olsun. 21 TL'lik fındığın kavurmacıya maliyeti 25,88 TL/KG ve bu fındığı Toptancı aracıya satış fiyatı en fazla 26,5 TL/Kg
 
3- 26,5 TL/Kg satılmış Kavrulmuş fındığı alıcı almış, bakkala-markete satmış, o marketde  sizin hesabınıza göre 36,80 TL satmış fark 10,30 TL bence bu far çok ama 29,9 na satan markete göre 3,40 TL/kg buda az gibi. Ama 30 gibi ifade ve ağaça çıkmak !!!!!!! bence danışmanlarınız konu hakkında çok ama çok cahil kalmış."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem