Arınç'tan F4 açıklaması

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malatya ve Konya'da düşen uçaklarlarla ilgili konuştu.TEKNİK SEBEPLE DÜŞMEDİŞu anda tahmini olarak varılan kanaatin Konya'daki uçağın teknik sebe

Arınç'tan F4 açıklaması

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malatya ve Konya'da düşen uçaklarlarla ilgili konuştu.

TEKNİK SEBEPLE DÜŞMEDİ

Şu anda tahmini olarak varılan kanaatin Konya'daki uçağın teknik sebeplerle düşmediği yönünde olduğunu belirten Arınç "F-4 uçaklarının düşmesiyle ilgili olarak F-4'lerin envanterden kaldırılmasının söz konusu olup olmadığı" sorusunu şu şekilde yanıtladı;

"BİRBİRİNDEN FARKLI UÇAKLAR"

"24 Şubat'ta elim bir kaza neticesinde Malatya'da 2 uçak kaybettik. 5 Mart tarihinde de yine bir kaza neticesinde Konya'da uçağımız düştü. 2 pilotumuz şehit oldu. Bu uçakların birbirinden farklı uçaklar olduğunu tespit etmekte fayda var. Teknik açıdan ikisini ayrı tarif etmek gerekir.

2020'YE KADAR KULLANILMAYA DEVAM EDİLECEK

Uçakların rutin olarak teknik kontrolleri her zaman yapılmaktadır. En son 2020 yılına kadar uçakların kullanılması devam edecektir. Ayrıntılı olarak uçakların düşme sebepleri tek tek tahlile tabii tutulacaktır. Bu aynı zamanda adli ve idari soruşturma süreciyle eş zamanlı olarak devam edecektir. Şu anda tahmini olarak varılan kanaat teknik sebeplerle uçağın düşmediği konusunda düğümlenmektedir. Asıl sebebi veya sonucu söylediğim soruşturmalar sonucu öğrenmiş olacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem