Arınç;"Biz kendimizi hesaba çekeriz"

 Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı. İşte Arınç'ın konuşmasının satır başları: Cumhurbaşkanımızın çok farklı boyut kazanan gösterilerle ilgili konuşmak ve görüşlerini almak istedim. Herkes tansiyonun düşmesi için yatı

Arınç;"Biz kendimizi hesaba çekeriz"

 

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı.
 
İşte Arınç'ın konuşmasının satır başları:
 
Cumhurbaşkanımızın çok farklı boyut kazanan gösterilerle ilgili konuşmak ve görüşlerini almak istedim. Herkes tansiyonun düşmesi için yatıştırıcı açıklamalar yaptılar. Şiddet ve vandallık gösteri ivma kaybetmeye başladı. İlgili tüm birimler olaylara hakimdir.
 
HAKLI TEPKİ
 
Aşırı tedbir haklı olarak tepki topladı. Bununla ilgili idari inceleme başlatılmıştır. Son 5 gündür emniyet güçleri son derece hassastır.
 
Bu Cumhuriyeti birlikte kurduk. Bütün farklılıkları gözeterek Meclis'imiz açılmış ve milletimizi bir arada tutmuştur. Türkiye'nin en büyük zenginliği farklılıkları bir arada tutuyor olmaktır.
 
Partimiz ve hükümetimiz olarak kurulduğumuz andan itibaren toplumun farklılıklarına saygı duyduk. Yaşam tarzlarımız açısından büyük zarar görmüş bir parti olarak yaşadıklarımızı başkalarına yaşatmayı asla düşünemeyiz. Herkes bizi takdir etmek değil ama biz bizi takdir etmeyenlerin görüşlerine de açığız.
 
Her bir vatandaşımızın insani sorumluluğu bizim üzerimizdedir. Demokratik her türlü taleplere sonuna kadar açığız, yeter ki şiddet olmasın.
 
MARJİNAL GRUPLAR KULLANDI
 
Taksim Gezi Parkı'nda halkımız yanlış bilgi olsa da halkı, meşru tepkilerini ortaya koymuşlardır. Vatandaşlarımızın masum, haklı tepkileri marjinal gruplar tarafından kullanılmaktadır.
 
244'Ü POLİS 300 YARALI
 
Şu ana kadar 244'ü polis olmak üzere 300'ün üzerinde vatan evladı yaralanmıştır.
 
HATAY'DA ÖLEN GÖSTERİCİNİN OTOPSİ RAPORU
 
Hatay'da Abdullah Cömert isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, fevkalade üzgünüz. Ölüm olmaması için bütün dikkatimizi topluyorduk.
 
Abdullah Cömert'in ailesine, Hataylılara ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum.
 
Hatay Valiliği açıklama yaptı. Bir ateşli silahla ölüme yol açma yok. Belki bir sert cisimle başı ezilmiş ve ölüme sebebiyet vermiştir. Ama adli tıpın incelemesi sonucu ortaya çıkacak. Bir an önce sonuca ulaşmasını ve ölümüne yol açanlar varsa yargıya teslim edilmesini bekliyoruz.
 
BİZ KENDİMİZİ HESABA ÇEKERİZ
 
Çevreci duyarlılığını istismar edenler özellikle Ankara'da ağır hasar verdi. Bu olaylardan turizmin de yara aldığını söylemek istiyorum. Dış basının abartılı yayınları itibara zarar verdi.
 
Biz kendimizi hesaba çekeriz, çekiyoruz. Biz herkesin hükümetiyiz, bu gösterileri doğru okumak için hassasiyet içindeyiz.
 
MHP, BDP VE CHP'YE TEŞEKKÜR
 
MHP ve BDP'ye tutumları nedeniyle teşekkür ediyoruz. CHP Genel Başkanı'nın cümlelerine teşekkür ederiz. Yaşanan pek çok olayda CHP'li vekillerin, teşkilatlarının etkisi var. Olayları hiçbir şekilde tasvip etmediği, olayların yatışması olumlu bir dil kullanmasını bekliyoruz.
 
Gösterileri sabırla izleyen vatandaşlarımızdan daha fazla sabır, sağduyu bekliyoruz. Medyadan sağduyu bekliyoruz.
 
Her şey devletin kontrolü altındadır. Haklı tepkilerini gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem