Arınç:"Bir müdahale olacaksa..."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Suriye ile ilgili sorulara yanıt verdi. Arınç, şunları söyledi: "21 Ağustos'ta ilk kimyasal silah saldırısı oldu, çoğu çocuk binden fazla insan hayatını kaybetti.

Arınç:"Bir müdahale olacaksa..."
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Suriye ile ilgili sorulara yanıt verdi.
 
Arınç, şunları söyledi:
 
"21 Ağustos'ta ilk kimyasal silah saldırısı oldu, çoğu çocuk binden fazla insan hayatını kaybetti. Kimler tarafından yapıldığı ve ne maksatla yapıldığını sayın Obama da biliyor. Olaydan 3.5 gün sonra BM heyetine inceleme imkanı tanındı. Daha yakın bir süre içinde bu inceleme imkanı tanınsaydı bütün delilleri ile öğrenmiş olacaktık. Ama sonra yapılan incelemelerde de rejim tarafından işlenmiş bir cinayet olduğu biliniyor. 
 
Böyle bir cinayete karşı mevcut rejjimin cezalandırılması için insanlık adına hareket edilmesi gerekir. Rusya ve Çin'in vetosu ile BMGK'dan karar geçirmek mümkün olmadı. NATO ülkeleri kendi içinde bir anlaşma ile böyle bir yaptırım uygulayabilirdi, NATO'nun da buna hazır olmadığı görülüyor. 
 
Bir gönüllüler koalisyonu olabilirdi. O da muhtemel görünmüyor yakın zamanda.
 
Bir yaptırım ya da müdahale olacaksa buna ABD yapacak gibi görünüyor. Obama kendi yetkisinde olmasına rağmen kongrenin vereceği kararı önceleyeceğini söyledi. Karar onundur. Kendi iç politikası hem de demokratlarla cumhuriyetçilerin dış politikadaki farklı davranışları nedeniyle kongrenin onayına ihtiyaç duyulduğunu söyleyebiliriz. Artık bütün gelişmeleri 9 Eylül tarihinden sonra beklemek gerekiyor. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler