Arınç'a Yemen'de "Sürgün" Sürprizi

Yemen’de temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2. Abdülhamit döneminde yaptırılan El-Ordi Kışlasını gezdi. Arınç, Yemen’de TİKA ve Uluslararası Türk Okulu’nu da ziyaret etti. Türk Okulu’nda Arınç’a sürpriz yapıldı. Yemenli bir öğrenci, Seza

Arınç'a Yemen'de "Sürgün" Sürprizi

Yemen’de temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2. Abdülhamit döneminde yaptırılan El-Ordi Kışlasını gezdi. Arınç, Yemen’de TİKA ve Uluslararası Türk Okulu’nu da ziyaret etti. Türk Okulu’nda Arınç’a sürpriz yapıldı. Yemenli bir öğrenci, Sezai Karakoç’un "Sürgün" isimli şiirini okudu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı Yemen’in başkenti Sana’a'da, Yemen Ticaret ve Sanayi Bakanı Saadettin Ali Bin Talib karşıladı.
 
2. Abdülhamit'in Yaptırdığı El-Ordi Kışlasını Gezdi
 
Karşılamanın ardından Bülent Arınç, 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan El-Ordi Kışlasına gitti. Kışla hakkında bilgi alan Bülent Arınç, avlu içindeki Hamidiye Camisini gezdi.
 
Kışla avlusuna gömülen, dönemin Osmanlı Paşalarının kabirleri başında dua eden Arınç, Sana’a’daki TİKA temsilciliğini de ziyaret etti.
 
Bülent Arınç’ı burada Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Muhammed El-Sadi karşıladı.
 
Yemen'e "Destek" Sözü
 
Arınç, “Hem hibe hem de ekonomik yardım olarak Yemen’i destekleyeceğiz. Sağlık, eğitim, ulaştırma, alt yapı bakımından Yemen’e destek vereceğiz. Açmış olduğumuz TİKA yardımları kontrol edecek. Çok güzel işler yapacağız. Yemenli kardeşlerimizin güvenlik, huzur, istikrar içinde olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının ardından Yemen’e özel kahve fidelerini diken Bülent Arınç, Uluslararası Türk Okulu’nu da ziyaret etti.
 
Arınç'a "Sürgün" Şiiri Sürprizi
 
Türk Okulu’nda Bülent Arınç’a sürpriz yapıldı. Yemenli bir öğrenci, Sezai Karakoç’un "Sürgün" isimli şiirini okudu.
 
Şiir okunurken oldukça duygulanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Başbakan Erdoğan okumuştu bu şiiri. Türkiye’ye döndüğümde Başbakan'a 'Bu şiiri sizden daha iyi okuyanlar da varmış' diyeceğim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler