Arınç önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yerel seçim sonuçlarına ilişkin, "30 büyükşehirin 18’inde AK Partili Belediye Başkanları kazandı. Bu 30 şehire nispet edildiğinde başarı oranımızın yüzde 58.9 yani yaklaşık yüzde 59 olduğunu gösteriyor.

Arınç önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yerel seçim sonuçlarına ilişkin, "30 büyükşehirin 18’inde AK Partili Belediye Başkanları kazandı. Bu 30 şehire nispet edildiğinde başarı oranımızın yüzde 58.9 yani yaklaşık yüzde 59 olduğunu gösteriyor. Toplam 51 ilimiz var. 30 büyükşehirin dışında. 51 ilin 30’unu AK Parti kazanmış durumda. Bu da hemen hemen yüzde 60’a tekabül ediyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, açıklamalarda bulundu. 30 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Arınç, “Kazanılan ilçeler, itirazlı olanlar, oy sayımlarının ne kadarının tamamlandığı açıkça ortaya çıktı. Dolayısıyla bu seçimlerin ülkemiz için milletimiz için hayırlı olmasını baştan temenni ediyoruz. Güzel bir seçim dönemi geçti. Çok şükür adli bakımdan da çok üzücü olaylar yaşanmadı. Maalesef bazı yerlerde özellikle muhtar seçimlerinde, bazı yerlerde de itirazlar sırasında kamuoyunda takip edilen olumsuzluklar yaşandı ama çok büyük ölçüde önceden belki sözü edilen çapta büyük bir güvenlik sorunu yaşanmadı. Hükümetimizin aldığı tedbirlerle seçim güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalarının büyük ölçüde rolü oldu” diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen konulara ilişkin ise Arınç, şunları söyledi:

“Bugün iki arkadaşımız tarafından bakanlıklarıyla alakalı sunumlar yapıldı. Bunlardan birisi, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’dir. Özellikle bazı konuları bir kanun tasarısı veya taslağı şeklinde değil, Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirdi. Üzerinde konuşuldu. Bir diğeri de Maliye Bakanımızın yine alanıyla ilgili bir sunumu oldu ama toplantımız büyük ölçüde seçimlerin değerlendirilmesi şeklinde sayın Başbakanımızın da, Bakan arkadaşlarımızın da seçim kampanyalarına katıldıkları için gözlemlerini de içeren değerlendirmeleri oldu. Öncelikle bu seçimlerin AK Partimiz açısından büyük bir başarı olduğunu övünerek ve gururla söylemeliyim. Çünkü elimizdeki veriler bu mahalli seçimlerde aldığımız sonucun her bakımdan büyük bir başarı olduğunu gösteriyor. Belediye başkanlığı seçimi yapılan toplam birim sayısı bin 394, bunlardan 30 büyükşehirimiz var. 30 büyükşehirin 18’inde AK Partili Belediye Başkanları kazandı. Bu 30 şehire nispet edildiğinde başarı oranımızın yüzde 58.9 yani yaklaşık yüzde 59 olduğunu gösteriyor. Toplam 51 ilimiz var. 30 büyükşehirin dışında. 51 ilin 30’unu AK Parti kazanmış durumda. Bu da hemen hemen yüzde 60’a tekabül ediyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem