Arınç konuşma yaptı!

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde partisinin kongresine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. CHP ve MHP'nin, hükümet ve Bakan Beşir Atalay hakkında gensoru verdiğini ve bugün TBMM'de görüş

Arınç konuşma yaptı!

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde partisinin kongresine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. CHP ve MHP'nin, hükümet ve Bakan Beşir Atalay hakkında gensoru verdiğini ve bugün TBMM'de görüşüldüğünü söyleyen Arınç, kendisinin Bursa'da olduğu için oy kullanmak için vekaletini bakan arkadaşı Bekir Bozdağ'a verdiği belirtti.

Halkın AK Parti'ye büyük bir teveccüh gösterdiğini söyleyen Arınç, "Halk ilkeli, kararlı, cesur siyasetçi istiyor. Biz böyleyiz, kim ne derse desin kimseden korkmadık, çekinmedik. Milletten aldığımız emaneti korkumuzdan ortada bırakıp kaçmadık. Allah'tan korktuk gerisinden korkmadık" dedi.

"Ama millet bize inandı. 27 Nisan muhtırasını hatırlarsınız. Cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Ben Meclis Başkanıyım. Meclis'i topladım içeride 361 kişi var. 367 kepazeliği diye bir şey çıkardılar. Anayasa Mahkemesi de bunu kabul etti. Biz cumhurbaşkanını seçemedik. Aynı gün akşam, 'Böyle bir cumhurbaşkanına izin vermeyiz' anlamında bir bildiri yayınladılar. Bu bir kırılma noktasıydı.

Geçmiş hükümetler ve başbakanlar gibi 'Acaba AK Parti de nesi var nesi yok toplayıp gidecek mi, yoksa bunun karşılığını millete güvenerek verebilecek miydi?' 27 Nisan bildirisi saat 23.15, 28 Nisan sabah saat 09.00 Türkiye Hükümeti adına bir açıklama; 'Otur oturduğun yerde. Sen benim emrimde bir memursun. Ben nasıl Cumhurbaşkanı seçeceğimi bilirim. Anayasa'da yazılı olanın dışında bana bir şey dayatamazsın. Anayasaya uygun cumhurbaşkanını seçmek benim görevimdir. Benim işime karışma kendi işine bak. Fazla da lafa gerek yok?

Size mealen anlattığım bu bildiriye karşılık geldi. Millet bunu sevdi, AK Parti'ye alacağından da fazlasını verdi yüzde 50 oy aldık. Demokrat Parti Genel Başkanı, Bursa'ya geldi. Bin kişi ile miting yaptı. Ama sözlerine bakarsanız yüzde 52'yi garantilemişler. Maşallah hemen başbakanlığa hazır. Gerdeğe girecek damat gibi maşallah artık on binde beş mi aldı hatırımda kalmadı."

Kongrede büyük ilgiyle karşılanan Arınç'a, Gemlik Belediye Başkan Vekili AK Parti'li Refik Yılmaz, çini vazo armağan etti. Arınç da Kurşunlu Beldesi'nden otostop yaparak kongreye gelen delege 60 yaşındaki Sabahat Kurtul'a çiçek verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem