Arınç: ’Hizmetleri beraber yapalım’

Manisa'da düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Günleri'ne katılan Bülent Arınç; "Hizmetleri beraber yapalım. Önümüzdeki 1 Kasım imtihanından da başarıyla çıkalım. Hiçbir şey durmasın. Durmak yok yola hizmete devam diyelim. El ele verelim inşallah" dedi.Mani

Arınç: ’Hizmetleri beraber yapalım’

Manisa'da düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Günleri'ne katılan Bülent Arınç; "Hizmetleri beraber yapalım. Önümüzdeki 1 Kasım imtihanından da başarıyla çıkalım. Hiçbir şey durmasın. Durmak yok yola hizmete devam diyelim. El ele verelim inşallah" dedi.

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi tarafından bu yıl birincisi gerçekleştirilen Uluslararası Yunus Emre Günleri'nin ilk gecesinde ünlü sanatçılar söyledikleri ilahilerle geceye damga vurdular. Programa katılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve Manisalılar, Ömer Döngeloğlu'nun dualarıyla duygulanırken, Kazakistanlı sanatçı Arslanbek Sultanbekov'un "Dombra'sı ile coştu.

Yunusemre Belediyesi tarafından bu yılki ilki gerçekleştirilen 1. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında düzenlenen Yunus Emre Gecesi'ne; TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, davetliler ve çok sayıda Manisalı katıldı.

İsmail Coşar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede Ömer Döngeloğlu Manisalılara bir söyleşi gerçekleştirdi. Döngeloğlu söyleşisini dua ile tamamlarken, Arınç ve salonu dolduran Manisalılar duygu dolu anlar yaşadı. Döngeloğlu'nun ardından Kazakistanlı ünlü sanatçı Arslanbek Sultanbekov seslendirdiği şarkılarla Manisalıları coşturdu. Sultanbekov istek üzerine "Dombra" şarkısını ikinci kez tüm salonla birlikte seslendirdi. Orhan Çakmak, Burhan Şaban ve Orhan Ölmez de seslendirdikleri ilahilerle Manisalıları mest etti. Orhan Çakmak'ın ilahilerine semazenler de eşlik etti.

Programın sonunda bir konuşma yapan Bülent Arınç, "Ben böyle bir geceyi Manisa'mıza ilk defa kazandırdığı için Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi'yi, onun çalışma arkadaşlarını candan tebrik ediyorum. Yunus Emre'yi hayırla yad ederiz. Yüz yıllar öncesinin bize üflediği nefesle, bugün tekrar kültürümüzün en değerli parçalarından birisi olarak yaşarız. Yunus Emre'yi uzun uzun anlatacak değilim. Bugün herkes biliyor. Sözleriyle, ilahileriyle, özdeyişleriyle, Türkçemize kazandırdığı büyük zenginlikle. Bu Dombra da Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52'yle birinci turda Cumhurbaşkanlığı'nı kazanmışsa yüzde 50'si kendisine aittir 2 puan da Dombra'dan gelmiştir. Yani Cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 50'yi aşmak gerekiyordu, 2 puan da Dombra'dan geldi. Bunlar gönüllere işlerse, hele ki Uğur Işılak gibi birisinin ağzından gür sesiyle insanın yüreğini hoplatırsa oy vermeyecek adam bile oy veriyor kardeşim. O kadar etkili. Hizmetleri beraber yapalım. Önümüzdeki 1 Kasım imtihanından da başarıyla çıkalım. Hiçbir şey durmasın. Durmak yok yola hizmete devam diyelim. El ele verelim inşallah" dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Bülent Arınç'a konuşmasının sonunda hat sanatıyla işlenmiş bir tablo hediye etti.

Yunus Emre Günleri 17 Ekim Cumartesi akşamı sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem