Arınç dershanelerin kapanacağı tarihi açıkladı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dershane düzenlemesi ile ilgili konuştu. Arınç, dershane tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi."TASARI İMZAYA AÇILDI"Adalet ve Milli Eğitim bakanlarının Bakanl

Arınç dershanelerin kapanacağı tarihi açıkladı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dershane düzenlemesi ile ilgili konuştu. Arınç, dershane tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

"TASARI İMZAYA AÇILDI"

Adalet ve Milli Eğitim bakanlarının Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptığını belirten Bülent Arınç, “Adalet Bakanımız, Kişisel verilerin korunması kanununu tanıttı. Bakan arkadaşlarımız görüşlerini belirtti. Tasarı imzaya açıldı. Milli Eğitim Personeli ve Teşkilat Yapısına Ilişkin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun Tasarısı da imzaya açıldı. Bunun 3 maddesi dershanelerle ilgili.

"SON TARİH 1 Eylül 2015"

Özel dershanelerinin faaliyetlerinin daha önce açıkladığımız gibi 1 Eylül 2015'e kadar sürdürülmesi. Bunların özele okula ve başka özel eğitim kurumuna dönüşmek isteyenlerin desteklenmesi, öğrenci etüt merkezleri ve buna bağlı hükümleri içermektedir. Çok pozitif bir düzenleme yapıldığı görüldü. Arkadaşlarımız, katkılarını sundular. Olumlu bulunarak, imzaya açıldı. Yakın zamanda TBMM’ye gönderileceğini düşünüyorum.” dedi.

Arınç, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Meclis gündemine süratle alır komisyondan süratle geçerse bu geçebilir. Ama diyelim ki mart ayının başında meclis seçim nedeniyle tatile girecekse marttan sonra da bakılabilir. Ama Meclis'e sevk edilir edilmez komisyon ve genel kurul sürecinden geçebilir. Genel itibarıyla temel parametreler esas alınmak suretiyle bir tasarı hazırlanmış. Bütün arkadaşlarımız olsa olsa bu kadar olur dediler. Etüt merkezleri ve okuma salonları nasıl olacak şeklinde ama esas olarak dershaneler.

"MESELE SADECE DERSHANE DEĞİLMİŞ"

Dershane meselesinin getirilecek tasarı ile çözülebileceğine yönelik taraflar görüş birliğine vardılar, ama sonra farklı olaylar yaşadık. Mesele sadece dershane değilmiş önümüze başka meseleler geldi. Dershane konusunda samimi düşünce taşıyanların tasarıyı gördükten sonra önerilerini yapanlarla birlikte oluruz. Ama bu meseleyi farklı şekilde kullanmak isteyenlere kötü haberim var sizin samimiyetiniz yok sizler dershane konusunu bir kavgayı başlatmak için ortaya koymuşsunuz.

"TASARI İNTERNETTEN PAYLAŞILACAK"

Amaçları kavga olanlara prim vermedik, vermeyeceğiz. Tasarı bugün yarın internetten de paylaşılacaktır. Bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler